Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Đerek

Nije se nakon pada sjećala Rija, ali sjetila se kolokvija...

25.04.2018.
u 14:01

Pri pokušaju preskoka pala je na glavu i doživjela potres mozga. Naravno, odmah je prevezena u bolnicu gdje su pretrage još uvijek u tijeku

Padovi sa sprava na treninzima sportske gimnastike su uobičajeni, no katkad ne završe samo modricom. Ana Đerek (19) ozbiljno se ozlijedila u dvorani na Poljudu koja je sve samo ne adekvatna za izvođenje teških i kompliciranih elemenata.

Pri pokušaju preskoka pala je na glavu i doživjela potres mozga. Naravno, odmah je prevezena u bolnicu gdje su pretrage još uvijek u tijeku.

1/15

– Svi smo se odmah ustrčali oko nje, bila je ošamućena, no nije slutila da se događa bilo što ozbiljno jer je hodajući otišla do svlačionice. Upravo zbog ovakvih slučajeva u dvorani imamo Schanzov ovratnik koji smo joj odmah stavili i pozvali hitnu pomoć – rekao je Ivo Borozan, jedan od trenera u njezinu klubu.

Nije prvi put pala na preskoku

– Znamo da naša mala dvorana nije za izvođenje teških elemenata. Ali Ana je izvodila jedan od najlakših premeta koji postoje u ženskoj gimnastici. Mora vježbati sve sprave jer se jedino preko višeboja može plasirati na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine – rekla je Magda Ilić, njezina trenerica.

Nije ovo bio prvi put da je Ana pala trenirajući preskok.

– Ne znam je li joj nakon tog pada ostala blokada u glavi, ali zaista je čudno što se njoj dogodilo u trenutku kada je trebala obaviti saskok. Činjenica je da je naša jama u dvorani kratka, ali ponavljam, to je bio jedan od najlakših premeta. Prilikom pada još je koljenima udarila u jabučnu kost, ali srećom ništa nije slomljeno. U bolnici je ustanovljen samo potres mozga i za sada će ostati u bolnici nekoliko dana. Za dva dana napravit će nove preglede, ali liječnici kažu da će sve biti u redu – istaknula je Ilić.

Je li joj se vratilo pamćenje?

– Nekih se stvari sjeća, nekih ne. Ali kažu liječnici da je to normalno nakon potresa mozga. Sjetila se da je nastupala na Igrama u Riju. Nakon pada vidjela je trenera i svog oca na drugoj strani dvorane. Naime, njezin otac radi u klubu s djecom. Sjetila se da je pisala kolokvij iz hrvatskog. Bila sam kod nje u bolnici i osjeća se dobro, samo mora mirovati – rekla je Magda.

Ana preskače Osijek

Uvjeti u dvorani na Poljudu nisu dobri.

– U maloj dvorani je ogromna gužva. Imamo pogon od 500 vježbača. Dvoranu moramo podijeliti na dva dijela. U jednom vježba vrhunsku gimnastičari, u drugom djeca. Ne znam, možda je ta gužva kriva za njezin trenutak nepažnje. Preskok je blizu grede, gužva je i to isto može utjecati na koncentraciju. Nažalost, nema nikakve šanse da Split dobije gimnastičku dvoranu kakvu imaju u Osijeku, Zadru, Nedelišću, a uskoro će je dobiti i Zagreb – rekla je Magda.

Ana Đerek trebala je nastupiti krajem svibnja na Svjetskom kupu u Osijeku. No to će preskočiti kako bi se potpuno odmorila i oporavila za Svjetski kup u Kopru te Mediteranske igre u Tarragoni. Ana je ove sezone osvojila zlatnu medalju na Svjetskom kupu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije