Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češka - Portugal 0:1

Nevjerojatni Cristiano Ronaldo odveo Portugal u polufinale!

por-češ (1)
AFP, Reuters/Pixsell
21.06.2012.
u 20:17

Portugalski je nogometaš gotovo sam pobijedio Čehe, a sjajnu je igru okrunio golom u 79. minuti.

Ronaldo - Češka 1:0! Svaka čast igračima Portugala na prolasku u polufinale Eura, ali jučer protiv Češke simultanku u Varšavi odigrao je Cristiano Ronaldo. Trčao je, sprintao, pogađao stative, a onda u 79. minuti i konačno matirao Petra Čecha.

Česi su bolje otvorili utakmicu, bez respekta prema Portugalu. No, u tih početnih 20 minuta nisu imali značajniju priliku. Lopte suigrača u početku nisu dolazile do Ronalda, no prvi put kada ju je dobio, u 25. minuti, sjajno je pucao no uspješniji je bio Čech. U odličnoj šansi CR7 je bio i u 33. minuti, no udarac škaricama završio je pokraj lijeve stative.

U 43. minuti Portugalci su tražili jedanesterac, nakon što je Sivok navlačio Nanija, no Webb je samo odmahnuo rukom. Novu priliku Ronaldo je imao na samom kraju poluvremena, kada je majstorski okrenuo Kadleca, i iz blizine pogodio stativu.

Još jednu stativu, već četvrtu na ovom prvenstvu (nitko od ostalih igrača nije pogodio više od jedne), Ronaldo je pogodio u 49. minuti, kada je pucao iz slobodnjaka sa 20 metara. U 59. minuti Portugalci su konačno zatresli mrežu, no pogodak Almeide opravdano je zbog zaleđa poništio Webb.

Cijelo drugo poluvrijeme Česi su imali “zaparkirani autobus” u svom šesnaestercu, no Portugalci nikako nisu uspjevali probiti taj bunker.

No, onda je Ronaldo opet dokazao zašto za sebe tvrdi da je najbolji igrač na svijetu. Na Meirelesov ubačaj sjajno se prikrao Kadlecu iza leđa i glavom matirao Čecha.
Inače, Ronaldu je ovo bio već 94. nastup za reprezentaciju, dostigao je Ruia Costu, a ispred njega su samo Fernando Couto (110) i Luis Figo (124). A baš je Figo zajedno s još jednom portugalskom legendom Eusebiom skako od veselja u loži prilikom Ronaldova gola.

CR7 jučer je opet dokazao s koliko žara igra za reprezentaciju.

– Klub i reprezentacija su dvije potpuno različite priče. U reprezentaciji imam puno prijatelja, svi govorimo materinjim jezikom i radimo zajedno na istom zadatku, za čast i ponos naše države. U klubu sa suigračima pak provodite svaki dan. Slušajući govor srca, više volim igrati za reprezentaciju – izjavio je napadač Real Madrida.

Inače, Ronaldo je gol Česima bio već šesti na europskim prvenstvima, ispred njega još su samo Alan Shearer sa devet i Michel Platini sa devet. No, Ronaldo ih ima namjeru stići već na ovom prvenstvu. U polufinalu Portugalci čekaju pobjednika susreta Španjolske i Francuske.

- Igrali smo jako dobro i stvorili puno prilika, pogađali vratnice... Ali prioritet je bio prolazak u polufinale i to smo i napravili. Momčad je zrela i spremna za sljedeću utakmicu. I prošlu sam utakmicu pogodio dvaput vratnicu, kao i ovu, ali bilo je vrlo važno što sam ipak uspio zabiti. Momčad je igrala jako dobro i svi su sretni. Svlačionica je puna velikih osmijeha - otkrio je junak utakmice, Cristiano Ronaldo.

- Odsad pa nadalje svaka će utakmica biti jako teška, ali ova pobjeda donosi samopouzdanje. Promašili smo nekoliko šansi večeras, no Cristiano Ronaldo je uspio zabiti. Bila je vrlo teška utakmica, ali igrali smo dobro. Svi su bili fantastični, zato smo i ostvarili pobjedu - istaknuo je nakon dvoboja krilni napadač Portugala Nani.

STADION: Nacionalni stadion u Varšavi. Sudac: Howard Webb (Engleska). Gledatelja: 55.000.

Češka - Portugal 0:1

Strijelac: 0:1 Ronaldo (79., Moutinho)

ČEŠKA: Čech, G. Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Hübschman (85. Pekhart), Plašil, Jiraček,Darida (61. Rezek), Pilar, Baroš. Izbornik: Michal Bilek.

PORTUGAL: Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Veloso, Meireles (88. Rolando), Moutinho, Nani (84. Custodio), Ronaldo, Postiga (40. Almeida). Izbornik: Paulo Bento.

Tijek susreta pratite u našem LIVE-BOXU.

Komentara 7

LC
luka_cro
22:47 21.06.2012.

Sve bi dao samo da su nasi jos na Euru...I veliko hvala UEFI, poslali ste onog slijepog Wolfa kuci, POSLIJE nego sto je odradio svoj posao i poslo Hrvatsku kuci samo da bi Spanjolska i Italija prosla skupinu!!! Al' jbgg tesko je pobjediti protivnika, cjeli svijet (UEFA) i sudiju U ISTO VRIJEME...

OB
-obrisani-
23:44 21.06.2012.

Rakitiću, jesi li vidio kako majstori postižu golove glavom?

OB
-obrisani-
21:49 21.06.2012.

Tesko je dalje pratiti EP a znati da nasi vise nisu tamo,zahvaljujuci ******** Stark...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije