Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga noć u Moskvi

Nevjerojatna utakmica! Evo što se dogodilo prvi put u povijesti KHL-a

Jokerit
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
23.03.2018.
u 12:25

Pobjednik je odlučen pogotkom u petom produžetku. Mika Niemi zabio je pogodak u 142.09 minuti susreta i donio veliku radost Fincima

U petoj utakmici četvrtfinala doigravanja u KHL-u hokejaši Jokerita pobijedili su u Moskvi momčad CSKA s 2:1. Finska momčad tom je pobjedom ostala  u igri (2-3) za Gagarinov kup. No utakmica u Moskvi ostat će upamćena po jednom zanimljivom detalju.

Pobjednik je odlučen pogotkom u petom produžetku. Mika Niemi je zabio pogodak u 142.09 minuti susreta i donio veliku radost Fincima.

Dvoboj CSKA – Jokerit tako je upisan u KHL statistiku kao najdulja utakmica koja je odigrana u drugoj najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu.

Dosad  je najdulja utakmica u KHL-u odigrana 2014., baš u sezoni kada je premijeru imao naš Medveščak. Donbass iz Donjecka u doigravanju je pobijedio praški Lev u četvrtom produžetku nakon 126.14 minute.

Ipak to nije najdulji susret u hokeju na ledu. Prije godinu dana u doigravanju norveške lige hokejaši Storhamara i  Sparte igrali su osam i pol sati, a dvoboj je završio u 2:30 sati iza ponoći.

Storhamar je pobjedu (2:1) izborio u osmom produžetku ili nakon 217.14 minuta.

Drugi najdulji susret u povijesti odigran je prije 82 godinu kada su Detroit i Montreal u NHL doigravanju igrali 176 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije