Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Nevjerojatna priča: Vegas Golden Knights u prvoj sezoni u finalu

Vegas Golden Knights
Foto: Reuters/Pixsell
21.05.2018.
u 10:28

Tampa Bay i Washington Capitals igraju šestu utakmicu u Washingtonu noćas po hrvatskom vremenu s početkom u 2 sata iza ponoći.

Vegas Golden Knights su prvi finalisti Stanley Cupa nakon što su sinoć u petoj utakmici finala Zapadne konferencije u gostima pobijedili Winnipeg Jetse sa 2-1 i dobili seriju sa 4-1.

Golden Knights u finalu čeka boljeg iz finala Istočne konferencije gdje igraju Tamnpa Bay Lightning i Washington Capitals, a u seriji vodi momčad s Floride 3-2.  

Vegas Golden Knights su 31. klub NHL-a, a momčad je sastavljena od igrača s tzv. "expansion drafta". Svih drugih 30 momčadi je na kraju prošle sezone sastavilo popis igrača na koje više ne računaju, a Vegas je sa svake liste odabrao po jednog igrača. Regularni dio sezone su završili na trećem mjestu Zapadne konferencije. U doigravanju u prvom krugu eliminirali Los Angeles Kings (4-0), a onda u drugom San Jose Sharkse (4-2). Do sada su u doigravanju upisali svega tri poraza i prva su momčad od Saint Louisa iz 1968. koja je u svojoj prvoj sezoni došla do finala NHL-a.

Alex Turch je doveo Vegas u vodstvo, Josh Morrisey je izjednačio za Winnipeg, a pobjedu je Golden Knighstima donio Ryan Reeves. Vratar Marc-André Fleury je obranio 31 udarac prema svojim vratima.

Tampa Bay i Washington Capitals igraju šestu utakmicu u Washingtonu noćas po hrvatskom vremenu s početkom u 2 sata iza ponoći.

 

ZAPADNA KONFEFENCIJA
finale:
Winnipeg Jets - Vegas Golden Knigts          1-2
(Vegas se s rezultatom 4-1 u seriji plasirao u finale)

Komentara 1

LI
lipotan
18:18 21.05.2018.

go Knights go,sada je red uzeti finale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije