Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matjaž Kek

Trener Rijeke: Neću tražiti alibi u prodaji igrača!

Matjaž Kek
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/8
21.01.2017.
u 19:23

- Mitrovićev ostanak ne bi jamčio osvajanje naslova, kao što ni njegov odlazak ne jamči da ćemo posrnuti! Činjenica jest da smo oslabljeni, ali na to se mora računati u svakom prijelaznom roku.

Prvi, najteži pripremni dio, nogometaši Rijeke odrađuju na Rujevici, u svom će kampu trenirati do 27. siječnja, kad putuju u Portugal Riječani će igrati protiv Djurgardena, Debrecena i Aarhusa, a u Portugalu ostaju do 8. veljače...

Otišao vam je zapovjednik obrane Mitrović, navodno i Elez ima neke ponude... Koliko vam sve to remeti rad?

Mi smo sada lovina

– To su uobičajene stvari u prijelaznom roku, možda je to više pitanje za sportskog direktora nego za mene! Jer, smetalo mi to ili ne, ionako ne mogu ništa promijeniti! Za nas je Mitrovićev odlazak veliki gubitak, ali to je transfer koji je baš sve zadovoljio i kao trener prihvatio sam to kao posve normalnu realizaciju jednoga posla – kaže Kek.

Čak i u ovoj situaciji kad imate veliku priliku osvojiti naslov? Nije li malo čudno juriti trofej, a istodobno prodavati najbolje igrače...

– Gledajte, Mitrovićev ostanak ne bi jamčio osvajanje naslova, kao što ni njegov odlazak ne jamči da ćemo posrnuti! Činjenica jest da smo oslabljeni, ali na to se mora računati u svakom prijelaznom roku. Znamo da živimo od prodaje igrača i to su neke zakonitosti posla. Jasno je da tražimo zamjenu za Mitrovića, pred realizacijom je dolazak Župarića, koji je zanimljiv igrač, ima potencijal i pojačat će konkurenciju, no nije dugo igrao i treba vidjeti kako će se prilagoditi. Usput, ne zaboravimo da smo ljetos ostali bez desetak igrača, pa smo opet uspjeli ostati u vrhu i na vrhu, nije Mitrovićev odlazak “smak svijeta”!

Na osnovi ovoga što govorite, nameće se zaključak da vi kao trener ne kanite na proljeće tražiti nikakav alibi dođe li do možebitnih negativnih rezultata?

– Ha, rekao sam vam, nikakvo jamstvo ne postoji, ma tko god igrao! I zašto bih onda unaprijed tražio alibi? Dinamo je naš glavni suparnik i kad se spomene Dinamo, onda odmah odjekuje kvaliteta i moć velikog kluba! Mi smo sad lovina, trebamo prihvatiti tu situaciju, trebamo znati živjeti s tim i tako se i postaviti. Imamo lijepu prednost koja se, istina, može brzo rastopiti, ali isto je tako možemo još i povećati. Najvažnije je da se do odlaska u Portugal kompletiramo, da nakon 27. siječnja više ne bude ni dolazaka ni odlazaka, kako bismo se mirno pripremili za proljeće.

Pratite li krajičkom oka što se događa u Dinamu?

– Dinamo me zasad ne zanima. Najprije moramo dovesti u red svoju svlačionicu, a tek onda možemo pogledati što rade suparnici. Kad bismo sad zavirivali u Dinamovo dvorište bilo bi to gubljenje energije...

Proljetni će start biti iznimno važan – u prve četiri utakmice čak tri puta gostujete (Osijek, Inter, Hajduk), a domaćini ste Lokomotivi...

– Neki su dijelovi natjecanja lakši, neki teži, da bi postao prvak moraš biti najbolji nakon 36 kola, tek se tada podvlači crta! I zato mi je sad najvažnije dobro pripremiti momčad, pred nama je novo, proljetno dokazivanje, u kojem moramo pokazati moć, kakvu dosad nismo trebali pokazivati. I vidjet ćemo kako će sve to na kraju ispasti – govori Kek.

Pobijedili Bjelovar 5:1

U prvoj pripremnoj utakmici, Rijeka je na pomoćnom igralištu na Rujevici svladala Bjelovar 5:1 (3:1). Strijelci za domaćina bili su Gavranović (6. minuta), Gorgon (37.), Vešović (44.) i Ajayi (61. i 79.), dok je pogodak za goste postigao Tominac (29.).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije