Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA:

San Antonio Spursi ne mare za rekorde, ali ih svejedno ruše

San Antonio Spurs
Reuters/PIXSELL
03.04.2016.
u 14:30

Došli su do 39. uzastopne domaće pobjede u jednoj sezoni, a to nitko nikad nije uspio

Košarkaši San Antonija su u noći sa subote na nedjelju svladali Toronto sa 102-95 i tako došli do rekordne, 39. uzastopne pobjede na svom terenu u ovoj sezoni te učinka 64-12, kakav nije imala nijedna momčad Spursa prije njih.

No, momčad pod vodstvom Gregga Popovicha ne zamara se razmišljanjima o statističkim rekordima.

"Ne obraćamo pažnju na to, niti nam je dopušteno da se time zamaramo. Lijepo je kad si dio nečeg velikog, kad sudjeluješ u povijesnim ostvarenjima, ali nas zanimaju viši ciljevi", rekao je šuter Danny Green nakon pobjede nad Raptorsima u kojoj je uspio ubaciti tek jednu tricu.

No, zato su vrlo raspoloženi bili Kawhi Leonard i LaMarcus Aldridge. Leonard je dvoboj završio s 33 koša, od čega je 14 ubacio u posljednjoj četvrtini, a svom je učinku dodao sedam asistencija i šest skokova. Aldridge je vukao Spurse u prve tri dionice u kojima je ubacio 29 od svog 31 poena te prikupio 13 od 15 skokova.

Iako im već godinama govore da su stari i očekuju njihov pad, Spursi su i ove sezone dokazali da godine ne znače mnogo kad su u pitanju trener i igrači koji imaju imaju visok košarkaši IQ. Iako je Gregg Popovich češće nego prethodnih godina odmarao 39-godišnjeg Tima Duncana i 38-godišnjeg Manua Ginobilija, te im donekle i smanjio prosječnu minutažu, produktivnost momčadi nije patila. Upravo suprotno. Ni kad su bili u najboljim godinama, Duncan, Ginobili i Tony Parker nisu uspjeli donijeti sa Spursima ostvariti više od 63 pobjede u regularnoj sezoni.

Pobjedom nad San Antoniom Spursi su se dokopali učinka 64-12 i kad bi do kraja sezone zadržali maksimalan učinak uspjeli bi nadmašiti uspjeh Chicago Bullsa iz sezona 1996.-1997. i 1997.-1998. (69-13). To neće biti nimalo lako, s obzirom da će Spursi u tih šest preostalih utakmica dvaput odmjeriti snage s Golden Stateom, kod kuće i u Oaklandu, ugostiti Oklahoma City te gostovati kod Utah Jazza, Denvera i Dallasa.

Teoretski, Spursi još uvijek mogu dohvatiti Golden State (68-8) i s najboljim učinkom ući u doigravanje, ali bi za tako nešto Warriorsi morali ući u niz poraza kakav im se ove, a ni prošle sezone, nije dogodio. Golden State je i dalje u mogućnosti srušiti spomenuti rekord Chicaga iz sezone 1995/96., ali u posljednjih šest dvoboja ne smiju izgubiti više od jedne utakmice, a dvije će odigrati protiv San Antonija, prvu od njih 7. travnja u Oracle Areni.

Možete biti uvjereni da će Gregg Popovich i dalje kombinirati sa sastavom u nastojanju da Spursi u optimalnom stanju dočekaju doigravanje, ali i da će željeti svladati momčad pod vodstvom svog nekadašnjeg učenika Stevea Kerra, ako ne u Oaklandu, onda kad Warriorsi 11. travnja dođu u AT&T Center. Tada će San Antonio loviti 40. pobjedu na domaćem terenu u ovoj sezoni. Uspiju li u tome, Spursi će dva dana poslije, 12. travnja protiv Oklahome, moći napraviti nešto što nitko prije njih nikada nije uspio: završiti regularni dio sezone s perfektnih 41-0 u svojoj dvorani. A rekli su im da su prestari...

>> Chicagu nije pomogao ni maestralni Butler, Spursi i dalje bez poraza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije