Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEUČILIŠNE IGRE

Naredna dva dana Zagreb će biti svjetski centar sveučilišnog sporta

26.01.2015., Zagreb - U sportskoj dvorani 3. gimnazije predstavljena maskota Europskih sveuclisnih igara Rijeka - Zagreb 2016.    Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL
27.03.2015.
u 13:39

Konferencija prigodnog naziva „Unaprjeđenje akademskog sporta“, koja se održava u organizaciji krovne europske studentske sportske organizacije (EUSA) u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) okupila je najznačajnija svjetska imena iz područja akademskog sporta.

Svečanim otvaranjem European University Sports Association (EUSA) konferencije započeo je stručni dvodnevni program kroz koji će okupljeni predstavnici nacionalnih akademskih sportskih saveza i sveučilišnih sportskih udruga imati priliku pobliže se upoznati s novitetima u studentskom sportu te dobiti ključne informacije o Europskim sveučilišnim igrama koje će se u srpnju 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci.

Konferencija prigodnog naziva „Unaprjeđenje akademskog sporta“, koja se održava u organizaciji krovne europske studentske sportske organizacije (EUSA) u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) okupila je najznačajnija svjetska imena iz područja akademskog sporta.

Po prvi puta od davne 1987. godine i održavanja Univerzijade, Zagreb je ugostio predsjednika svjetske studentske sportske federacije (FISU) Claude-Louis Galliena, koji je uz predsjednika EUSA-e Adama Roczeka, predsjednika HASS-a Zrinka Čustonju te pomoćnika ministra MZOS-a Tomislava Paškvalina službeno otvorio konferenciju.

Gradovi Zagreb i Rijeka te Hrvatski akademski sportski savez i svi subjekti uključeni u organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2016., najvećeg sportskog događaja u povijesti republike Hrvatske, još su jednom od ključnih osoba svjetske i europske sveučilišne sportske organizacije primili čestitku zbog dobivanja domaćinstva Igara te pohvalu za provedene aktivnosti i povjerenje kako će ovo biti najbolje organizirane i najbrojnije Igre do sada.

>> Sveučilišne igre neće opterećivati državni proračun, svi znamo kakva je gospodarska situacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije