Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Seligman

Napokon osvojio zlato u rodnom gradu: Ovo je moj trenutačni maksimum!

Robert Seligman
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
26.05.2019.
u 18:05

Seligman je mirno i rutinski odradio svoju vježbu i s konačnom ocjenom 14.533 uzeo svoje prvo zlato na ovom turniru, nakon 11 godina koliko nastupa u svojem rodnom gradu

Prvog dana finala na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku Robert Seligman osvojio je zlatnu medalju u vježbi na konju s hvataljkama.

Seligman je mirno i rutinski odradio svoju vježbu i s konačnom ocjenom 14.533 uzeo svoje prvo zlato na ovom turniru, nakon 11 godina koliko nastupa u svojem rodnom gradu.

Robert Seligman
1/3

Prva pobjeda u 11 godina

– Što reći, presretan sam. Ovo je moj trenutačni maksimum i to sada odrađujem i na treninzima. Kako sam i najavljivao, osjećao sam da bih ove godine mogao pobijediti. Sada kada se to i dogodilo, kao da mi je veliki kamen pao sa srca. Svjestan sam da imam 33 godine i da ću nastupati i boriti se za postolja još nekoliko godina, ali bilo bi mi uistinu žao da nisam u svojem gradu uzeo zlatnu medalju. Nisam kalkulirao iako je situacija bila poprilično čista do mojeg nastupa. Moja vježba bila je stvarno dobra, ne mogu si ništa zamjeriti i presretan sam zbog medalje – rekao je Seligman.

Iza Roberta su ostali Rus Nikolaj Kuksenkov (14.300) i Azerbajdžanac Ivan Tikhonov (14.000).

Tijana Tkalčec bila je peta na preskoku, a Aurel Banović sedmi na parteru.

– Ocjene su bile nešto niže od onih na koje sam se navikla, ali radila sam novi skok koji još nije dovoljno uvježban – još trebam iskustva s njim na natjecanjima da bih ga uvježbala kako treba i kako bi ocjene bile više. Po povratku u Čakovec nastavit ću uvježbavati taj skok jer već u srijedu putujem za Kopar i nadam se da ću ga tamo izvesti kako treba i da će to biti dovoljno za finale. Poseban je osjećaj nastupati doma, pred osječkom publikom koja je uistinu divna i navija iz sveg glasa za sve sportaše bez obzira na to iz koje zemlje dolaze – rekla je Tijana Tkalčec.

Zabava uz Massima

Prvi finalni dan u Osijeku završio je nastavkom zabavnih sadržaja u okviru 2. izdanja Gastro&Wine&Music festival Feelgood weekenda gdje su posjetitelji eventa isprobali izvrsnu gastronomsku ponudu, a za dobru atmosferu pobrinuo se pjevač Massimo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije