Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Nakon snimljene situacije odustali od kupnje Cibalijinih dionica

Sponzorstvo ostaje na snazi neovisno o našoj odluci o odustajanju od ponude. GEM će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti pomagati Cibaliji u želji rješavanja sadašnje situacije te osiguravanja stabilnog i uspješnog završetka prvenstva – ističe Cvitković
14. veljače 2020. u 10:13 0 komentara 381 prikaza

Još prije nekoliko dana, kada se s ponudom o kupnji dionica javila vinkovačka tvrtka GEM d.o.o., činilo se da je pronađen spas za HNK Cibaliju koja je u velikim teškoćama i ima višemilijunski dug. Međutim, GEM se sada priopćenjem za javnost oglasio da odustaje od trenutačne ponude za kupnju Cibalijinih dionica u vlasništvu Grada Vinkovaca.

Igor Jovićević Prof. Kobeščak Moj učenik može biti Bjeličin nasljednik, svoj igrački talent izvrsno koristi kao trener

Navodi da je obavio analize poslovanja kluba i održao brojne razgovore s mogućim suinvestitorima, među kojima su vinkovački poduzetnici i veći pojedinačni dioničari kluba, kao i sa stručnim partnerima koje je tražio kako bi zajedničkim gospodarskim i stručnim snagama ostvarili cilj: pronašli način Cibalijina opstanka i daljnjeg napretka.

1 / 5
Cibalia - Istra

– Timska analiza dubinskog snimanja kluba trajala je više od 700 sati, uz korektnu suradnju zaposlenika i predstavnika kluba i grada te dostavljanje tražene dokumentacije. No želja da se pomogne klubu koja nas je motivirala da predamo ponudu je jedno, a poslovne brojke na kojima moramo odgovorno temeljiti poslovne odluke su drugo, stoga je GEM d.o.o. analizom utvrdio da, nažalost, ne može sam i bez dva-tri partnera ući u tako velik i zahtjevan projekt. Obavijestili smo predstavnike grada i kluba o našoj odluci kako bismo tražili nova adekvatna rješenja. GEM d.o.o. ne isključuje mogućnost da se ponovo prijavi kao kupac na sljedećem natječaju zajedno s partnerima – rekao je predsjednik uprave i vlasnik tvrtke GEM Ivan Cvitković.

FK Olimpik Sarajevo OPĆI METEŽ Masovna tučnjava u Međugorju, prekinuta utakmica hrvatskog i bh. kluba!

Treba znati i da je tvrtka GEM uplatila na račun Cibalije pozajmicu radi deblokade žiro-računa, isplate zaostalih plaća i ostalih hitnih obveza te je preuzela i trošak svakodnevne prehrane 19 igrača i dodatno se financijski angažirala u pojačavanju momčadi, dovođenju igrača i rješavanju njihova stanovanja.

– Sponzorstvo ostaje na snazi neovisno o našoj odluci o odustajanju od ponude. GEM će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti pomagati Cibaliji u želji rješavanja sadašnje situacije te osiguravanja stabilnog i uspješnog završetka prvenstva – ističe Cvitković.

Zlatko Dalić Ima i toga Dalić odbio zasluženi državni novac, otkrivamo koliko je mogao uzimati a da ne makne prstom!

Grad je izrazio žaljenje što proces nije dovršen.

– Žao mi je što Cibalia nije našla novog vlasnika, no svjesni smo težine odluke preuzimanja kluba s postojećim dugom i redovitim troškovima poslovanja. Iznimno mi je žao što GEM u našem gradu nije naišao na partnere koji bi pomogli u podizanju Cibalije na noge. Nama su Cibalia i njezino poslovanje iznimno važni i Grad će, kao većinski vlasnik, na skupštini predložiti način smanjivanja duga, financijske konsolidacije i dokapitalizacije. Potom u lipnju slijedi novi natječaj za prodaju dionica. I dalje sva naša nastojanja idu prema iznalaženju strateškog partnera. Moramo naš stogodišnji klub, koji je srce ovoga grada, postaviti na čvrste temelje – rekao je Bosančić.

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.