Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LE CHAMPIONNAT

Najgora sezona Lyona u posljednjih osam godina

18.03.2009.
u 13:58

Nogometaši Lyona igraju svoju najgoru sezonu u posljednjih osam godina. Sedmerostruki uzastopni osvajači Francuskog prvenstva do kraja će godine biti u velikim iskušenjima obraniti naslov jer Marseille i Bordeaux samo su na bod razlike od vodećih lavova s 53 boda.

Poslije uvjerljivog ispadanja od Barcelone u osmini finala Lige prvaka (6:3 u dvije utakmice), novi težak udarac Lyon je doživio u posljednjem kolu prvenstva u subotu, izgubivši kod kuće od Auxerrea s 0:2. Lavovima je to bio prvi poraz na Gerlandu ove sezone, a neuvjerljivost su potvrdili i s još šest domaćih remija.

Benzema odlazi?
Lyon je u prvih 28 kola ove sezone osvojio 53 boda, što je čak 15 manje nego u isto vrijeme prošle godine. Negativan rekord lavovi su srušili i u broju postignutih pogotka. S 36 golova tek su peta najefikasnija momčad u ligi. Tako malo pogotka zadnji su put u ovoj fazi prvenstva postigli 1998. godine.

Posljedica je to golgeterske krize najboljeg igrača Lyona Karima Benzeme koji je mrežu tresao tek 12 puta. Sve češće se spominje da je Benzema izgubio volju za igranjem u Lyonu, te da na ljeto sigurno odlazi iz Francuske. U redu navodno čekaju Inter, Juventus, Barcelona i Real.

– Naša igra je frustrirajuća. Nismo se sastali sa loptom, a već smo gubili s 4:0. Moramo nešto mijenjati, jer ovako više ne ide – izjava je Benzeme nakon poraza od Barcelone koja dokazuje da više nije sretan u Lyonu.

Rekordna ulaganja
Sretan nije ni predsjednik Lyona Jean Michel Aulas.
– Bila bi katastrofa da ne osvojimo prvenstvo. Ove smo sezone u pojačanja uložili rekordnih 58 milijuna eura, a igramo najslabije u posljednjih osam godina – rekao je Aulas.

Ove izjave francuski su mediji protumačili kao posljednje upozorenje treneru Claudeu Puelu, bivšem treneru Lillea koji je lavove preuzeo u srpnju.

Ako se loše igre nastave, Puel bi s klupe mogao izletjeti i prije kraja sezone. Pogotovo što je predsjednik Aulas oduvijek bio poznat kao čovjek kratkog fitilja. Trenere je smjenjivao čak i kada su osvajali prvenstva, poput Le Guena 2005. i Perrina 2008. godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije