Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJILA SREBRO

Najbolja hrvatska judašica za šest minuta stigla do finala Grand Slama u Antalyji

Marko Prpic/PIXSELL
02.04.2021.
u 19:31

Ovo je za Splićanku drugo ovogodišnje srebro, nakon što je do finala stigla i na Grand Slamu u Taškentu.

Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) je dva tjedna uoči Europskog prvenstva (Lisabon, 16. do 18. travnja) nastavila niz odličnih nastupa na IJF World Touru osvojivši srebrnu medalju na Grad Slamu u turskoj Antalyji, gdje je u finalnoj borbi poražena od Nizozemke Kim Polling.

Ovo je za Splićanku drugo ovogodišnje srebro, nakon što je do finala stigla i na Grand Slamu u Taškentu. 

Na otvaranju turnira Matić je išla na Tunižanku Khlifi koju je pobijedila ipponom za manje od dvije minute borbe. Isti scenarij je Splićanka upotrijebila i protiv talentirane Belgijanke Willems, a zatim je u četvrtfinalu Portorikanki Perez dala 18 sekundi više od dvije minute. Bila je to važna pobjeda jer je upravo Perez slavila u prvom međusobnom dvoboju, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te je Barbara imala poseban motiv.

Polufinale joj je za suparnicu donijelo Uzbekistanku Matnijazovu. Bio im je to peti međusobni okršaj, a nakon što je Uzbekistanka upisala pobjedu u prvom, davne 2009., Matić je naredala tri pobjede. Splićanke je pobjednički niz nastavila i u Turskoj te je slavila ipponom za novo veliko finale.

U završnoj borbi turnira prva nositeljica Kim Polling, nastavila je s perfektnim omjerom protiv hrvatske judašice i s dva wazarija upisala petu pobjedu u isto toliko dvoboja.

Na početku drugog dana natjecanja nastupio je i Dominik Družeta (do 81 kg), kada je svladao Delpopola. Iako je Amerikanac brzo poveo wazarijem, hrvatski judaš je uporno napadao, bio puno bolji te u završnici borbe izjednačio wazarijem, a zatim u "golden scoreu" upisao ippon. Nažalost, u drugom kolu je Družeta išao na kvalitetnog domaćeg predstavnika Albayraka koji je dominirao u gardu od početka borbe te ipponom prošao dalje.

U subotu će nastupiti Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije