Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV SVETINA

Na Poljudu su nas vrijeđali, gađali, fizički napali... Hajduk mora biti sankcioniran

Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.03.2014.
u 13:42

– Klub koji je prije nekoliko godina saniran sa sto milijuna kuna u takvom je minusu da ne može pola godine isplatiti plaće. Kredit koji su dobili na silu od grada ne vraćaju i nikome ništa.

Dva dana nakon derbija i pobjede Dinama u Splitu glavni direktor kluba Tomislav Svetina osvrnuo se na organizaciju utakmice te atmosferu u kojoj su modri došli do nove pobjede.

– Mjesto gdje su nas smjestili na Poljudu nema veze s ložom, to su pomoćna tri sjedala uz zapadnu tribinu te nekoliko redova na zapadnoj tribini, a svi znate što to znači. Populaciju na toj tribini čine malo starija Torcida, čiji je vokabular i razmišljanje identičan onome s ulice. Kao da nas "isporuče". Volio bih da u nekom budućem derbiju neki od vas sjednu s nama pa dožive to što mi tamo doživljavamo: 90 minuta vrijeđanja svih nas, psovke, pogrdne riječi, bacanje kokica, upaljača i "privilegija" koje uživamo na Poljudu u tzv. loži. Riječi izgovorene predsjedniku Barišiću i predsjedniku Nadzornog odbora Gjurašinu nešto su što ne mogu ponoviti. Da ne govorim da je gospodin Gjurašin evakuiran požarnim stubama, a predsjednik je završio u svlačionici; nitko to ne spominje niti se tko ispričao, a to su činjenice – rekao je direktor i nastavio.

Razumijemo frustracije kluba koji devet godina nije osvojio prvenstvo i čestitam im na nevjerojatnom PR-u koji je napravio da je drugo ili treće mjesto čudo, a dva Kupa u skoro deset godina uspjeh.

Tomislav Svetina

direktor Dinama

– Sjetite se situacije na Maksimiru kada Hajduk u 93. minuti zabija neregularan gol za 2:2 koji delegacija Hajduka normalno slavi i skače u loži Maksimir. Poslije toga normalno izlaze sa stadiona, nitko ih verbalno ni fizički ne napada i ništa im se ne dogodi. Stvari su apsolutno izokrenute i, ako tko treba odgovarati, to je organizator utakmice. Teren nije bio pripremljen, uvjeti za igru bili su neregularni, a ponašanje na stadionu koje uključuje topovske udare, bengalke, dimne bombe – to se sve pripisuje "južnjačkoj temperamentnoj atmosferi".

Svetina je komentirao i ponašanje Zdravka Mamića.

– Na Poljudu ne smijete izraziti zadovoljstvo igrom svoje momčadi, a provokacijom se tumači dignuta ruka nakon zabijenog gola. Prvo smo doživjeli salve vrijeđanja članova Nadzornog odbora, posebno Ljube Pavasovića čiji je vokabular bio "sjajan" i onda nakon toga slijedi fizički napad; dvaput. Jednom od čovjeka koji se naziva legendom, a potom čovjeka sa zapadne tribine koji je skočio u ložu i s leđa šakom udario izvršnog predsjednika Dinama. Nigdje na svijetu ne smije se dogoditi da u ložama bude napad na nekoga tko slavi gol svoje momčadi. U Hrvatskoj ne možemo dizati ruke nakon pogotka jer je to divljačko ponašanje, a predsjednik Brbić nakon toga izjavi da će zabraniti gospodinu Mamiću dolazak na stadion. Pa mi smo razmišljali da uopće ni ne idemo na Poljud jer treba 90 minuta trpjeti vrijeđanje sa svake strane; ne samo od navijača već iz lože.

Direktor Dinama smatra da Hajduk mora odgovarati za očigledne propuste.

– Odgovornost je na Hajduku koji mora snositi posljedice za izuzetno lošu organizaciju utakmice. Doživljavali smo i prije takve scene, ali gospoda smo i nismo se nikad htjeli osvrtati na to, ali sad želimo reći kako stvari stoje; vrijeme je da se skinu maske. Razumijemo frustracije kluba koji devet godina nije osvojio prvenstvo i čestitam im na nevjerojatnom PR-u koji je napravio da je drugo ili treće mjesto čudo, a dva Kupa u skoro deset godina uspjeh. Isto tako nevjerojatan je uspjeh afirmacija mladih Hajdukovih igrača Bukve, Sušića, Vršajevića, Kouassija, Maglice i ostalih mladih poniklih u Hajdukovoj školi. S druge strane, mi smo divljaci, preprodavači, a klub koji je prije nekoliko godina saniran sa sto milijuna kuna u takvom je minusu da ne može pola godine isplatiti plaće. Kredit koji su dobili na silu od grada ne vraćaju i nikome ništa. Tragedija je da se to događa i da se medijski prezentira ono što nije.

Za kraj je Svetina zaključio:

– Da se ovo dogodilo bilo kome od Hajdukovih predstavnika na Maksimiru, mi bismo odmah sazvali konferenciju i ispričali se jer je to jedino normalno i minimalno što se treba napraviti. Očekujemo ispriku Hajduka i sankciju HNS-a protiv Hajduka i odgovornih osoba.

>> Vrijeme je da institucije Mamiću kažu: Dosta je!

>> Mamić se tako ne smije ponašati iako je bio izazvan

>> Bego postao heroj u Splitu: Nije mi krivo, opet bih isto postupio

>> Brbić: Zdravko Mamić više nije dobrodošao u ložu na Poljudu!

Komentara 26

R9
ronaldo 9
14:21 24.03.2014.

Bravo za sve kaj je rekao

RO
robertomaric88
13:53 24.03.2014.

Razumijemo frustracije kluba koji devet godina nije osvojio prvenstvo i čestitam im na nevjerojatnom PR-u koji je napravio da je drugo ili treće mjesto čudo, a dva Kupa u skoro deset godina uspjeh. :)

Avatar mohito
mohito
15:27 24.03.2014.

dobro je da je konacno neko iz dinama progovoril o ovoj pili naopako koja stalno dolazi iz hajduka i svim svinjarijama kojima je dinamo svakodnevno izlozen, a posebno u derbijima kad se hajduku sve dozvoljava a primitivno divljanje se naziva "juznjackim temperamentom" nebi li mu se dala slika neceg pozitivnog…ali na zalost , to ce mediji brzo zatrpat hrpo demantija, pljuvackih clanaka i "objektivnih" analiza naravno na stetu dinama tako da ovo mogu cuti samo oni koji imaju jos malo objektivnosti…bez obzira na mamica, ovo je prije svega dugogodisnji udar na klub, uz svesrdnu uporabu medija - nek mi neko spomene jedan donekle pozitivan clanak o dinamu unatrag 10 godina - novinari su pljuvali po svim igracima, rusili sve trenere, svaka je pobjeda je omalovazavana a svaki poraz nekoliko puta uvelican - planski huskaju ljude protiv kluba vec punih deset godina, koriste mamica kao razlog i trpaju ga u bas svaki naslov i kad ima i kad nema veze sa sadrzajem teksta a neki su novinari izgradili karijere na pljuvanju dinama…zato je dobro da se bar na jedan dan cuje glas iz kluba, pa nek ga dezurni pljuvaci brze-bolje zatrpaju svojim uobicajenim destruktivnim uradcima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije