Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUP Policajcima koji su u Njemačkoj od početka Svjetskog prvenstva kao pojačanje stiže deset kolega iz Hrvatske

Na Japan i interventni policajci

15.06.2006.
u 19:40

Na utakmicu Hrvatska  Japan koja će se u nedjelju odigrati u Nürnbergu deset hrvatskih policajaca iz različitih uprava, naoružanih pištoljima i odjevenih u odore interventne policije, krenut će dan ranije. No, to što će posjedovati oružje ne znači da će imati ikakve ovlasti osim u slučaju nužne obrane, objašnjeno nam je u MUP-u. MUP vjeruje da takvih situacija neće biti.

Do Njemačke će, doznajemo, putovati u civilu, a policijama zemalja preko čijeg će teritorija putovati bit će javljeno što sadrži njihova prtljaga.
Nakon utakmice desetorica naoružanih vratit će se u Zagreb. Od bavarske policije zatraženo je da još desetorica policajaca dođu kao svojevrsno pojačanje policajcima koji su u Njemačkoj od početka prvenstva, a zadaća koju obavljaju u civilu odnosi se na uspostavu što bolje komunikacije s navijačima vatrenih. Tu će utakmicu, prema našim informacijama, pratiti i ministar Ivica Kirin. Jer, otprije je poznata dobra suradnja hrvatske i bavarske policije koja se dosad potvrdila brojnim donacijama Nijemaca.

Zato neki tumače da pojavljivanje naših policajaca na toj utakmici u odorama nije iz sigurnosnih razloga, već je zapravo riječ o svojevrsnoj promidžbi Hrvatske. MUP-ova "prethodnica" u civilu nakon utakmice protiv Brazila preselila se iz Berlina u Nürnberg, gdje čeka utakmicu s Japancima.
Odmah nakon završetka te utakmice naši će se policajci preseliti u Stuttgart gdje će 22. lipnja Hrvatska igrati s reprezentacijom Australije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije