Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremeplov
Povratak na članak

Na današnji dan Dražen je utrpao 112 koševa i ušao u legendu: Ovo je priča o čudu u Zagrebu

Danas obilježava godišnjica od čudesnog uspjeha legendarnog Dražena Petrovića, najboljeg HR košarkaša u povijesti, zabio je 112 koševa protiv slovenske Olimpije.

Komentari 7

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:30 05.10.2022.

To je bilo protiv juniorske ekipe. 50 koševa Realu usred Madrida u ligi prvaka je po mom sudu najbriljantnija utakmica jednog igrača na tlu Europe. Kompletno gledalište je na kraju utakmice ustalo i pljeskalo.

VL
DI
Diosiario
14:20 05.10.2022.

Par dana kasnije, Zadar je u Jazinama igrao protiv neke ekipe iz Cipra, a klubovi s Cipra su tad bili svjetlosnim godinama daleko od naših klubova, pa su se dvije utakmice koji su se trebale igrati jedna doma i jedna u gostima igrali obje na istom terenu radi manjih troškova. Prvu je Zadar dobio preko sto razlike. I pošto se sutra igrala nova utakmica koja totalno nema smisla, nekome je palo na pamet da bi neki igrač Zadra trebao ići na to da prestigne ovaj Draženov rekord. I odabran je Zdenko Babić koji je ubacio 144 koša. To je do dan danas rekord u nekoj službenoj utakmici, koji je oboren samo u jednoj neslužbenoj utakmici kad je igrač Radničkog LMK Mavrenski zabio 160 koševa.

VL
MA
Marakes
00:02 06.10.2022.

A tko to kaze da je naibolji HR kosarkas!? Po cemu bi on bio bolji od Kukoca.

VL
DM
drazen.muhvic
13:49 05.10.2022.

Realno taj "podvig" baš i nije za hvaliti se. Ali neka, barem je njegov ego bio malo umiren...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.