Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masters u Londonu

Murray se nudio, ali Čilić nije imao svoju večer: Borio sam se koliko sam mogao

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
14.11.2016.
u 23:32

Marin Čilić u srijedu (21 sat) se sastaje sa Švicarcem Stanon Wawrinkom koji je u drugom susretu izgubio od Keija Nishikorija za samo 68 minuta sa 2:6, 3:6

Marin Čilić nije uspio još jednom prekinuti sjajan niz odnedavno prvog tenisača svijeta Andyja Murraya. U finalu turnira u Cincinnatiju naš je tenisač nadjačao Škota nakon 22 njegove pobjede u nizu, no u prvom kolu Mastersa u Londonu dopustio mu je da svoj novi niz nastavi te da protiv njega postigne i 20. uzastopnu pobjedu. Bilo je 6:3, 6:2 za Murraya, nakon sat i pol igre, iako je dvoboj bio mnogo ravnopravniji nego što to rezultat sugerira.

Posebno u prvom setu Britanac je bio prilično nervozan (napravio je četiri dvostruke pogreške), ali Čilić to nije znao iskoristiti. Na koncu su presudili upravo ti ključni poeni, prilike za break. Obojica su ih imali po pet, samo što je Andy iskoristio četiri a Marin samo jednu.

Doda li se tome da je napravio i 30 neprisiljenih pogrešaka (Murray 19), jasno je da Čilić nije imao svoju večer i da će priliku za ulazak u polufinale tražiti negdje drugdje.

- Bio je to očekivano težak meč. Murray nije slučajno na prvom mjestu, ja sam se borio koliko sam mogao, ali u prvom setu nisam imao ni sreće, posebno na break-prilikama. No, uživao sam u odličnom ambijentu u O2 Areni - istaknuo je Marin koji se u Londonu predstavio u zanimljivim šarenim hlačicama.

- Hlačice su malo drugačije, ali nekoliko boja više neće nikoga ubiti - izjavio je hrvatski tenisač. 

U srijedu (21 sat) se sastaje sa Švicarcem Stanon Wawrinkom koji je u drugom susretu izgubio od Keija Nishikorija za samo 68 minuta sa 2:6, 3:6. I to unatoč tome što je Japanac imao ubačaj prvog servisa od samo 46 posto. Uspio je ipak stići do treće pobjede u njihovom sedmom međusobnom dvoboju jer je Švicarac neuobičajeno puno griješio. Priznao je to i sam Nishikori:

- Vidio sam da on ne igra najbolje, puno je promašivao, mnogo griješio. Shvatio sam to kao svoju priliku, pa sam nastojao igrati agresivno. Odigrao sam dobar meč i mislim da mogu biti zadovoljan otvaranjem turnira. Pun sam samopuzdanja i mislim da imam izglede i protiv Čilića i protiv Murraya - rekao je Nishikori.

Komentara 3

NE
neznanac
08:31 15.11.2016.

Gdje ste sad svi oni koji pljuju po Dokovicu kada izgubi?Svi sute zbog Cilica.Murray je dobar i ne pobjeduje slucajno.Tenis je ionako veliki cirkus u kojem se radi o puno novaca-ali svi vec imaju dosta.Neki hoce jos vise a neki nemaju nikakav drugi cilj u zivotu.

GE
genex
09:53 15.11.2016.

gdje je nestao čovjek? čilić previše oscilira i nema tu karakteristiku da i kad igra loše nalazi put do pobjede što je odlika velikih..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije