Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO POLUFINALE LP

Može li Lyon nakon Juventusa i Cityja srušiti i Bayern?

Soccer Champions League / Quarter Finals / FC Barcelona - FC Bayern Munich
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
1/4
19.08.2020.
u 09:21

– U nogometu se stvari jako brzo kreću. Ne možete se dugo odmarati, osvrnuti se i reći “Vau, pogledaj što smo postigli.” Umjesto toga, moramo paziti na sljedeći korak, moramo se pozabaviti sljedećim zadatkom - rekao je Manuel Neuer.

Ako je netko priredio pravi šou u Ligi prvaka ove sezone, barem veći od onog Atalante koja se kao debitant probila do četvrtfinala, to je onda Bayern.

Momčad iz Münchena među najbolje četiri u Europi probila se preko velike Barcelone. I to ne nekom minimalnom pobjedom, već velebnom od 8:2.

– To što se dogodilo, bilo je ludilo. Poslije u glavi opet prelazite svaki potez, svaki gol – rekao je vratar Bayerna Manuel Neuer.

A dugo će tu večer i svaku minutu te utakmice u glavi prevrtati i Lionel Messi i ostatak društva iz Katalonije jer ono što je Bayern napravio te večeri na završnom turniru Lige prvaka u Lisabonu nije velika stvar samo za njih već i sam nogomet.

Bayern ima bolji omjer

U trenutku slavlja dogodilo se da prvi put od sezone 1995./96. nijedna engleska ili španjolska momčad neće biti prisutna u polufinalima Lige prvaka.

U najbolje četiri momčadi ugurale su se dvije francuske (PSG, Lyon) i dvije njemačke (RB Leipzig, Bayern München) i prvi put od 2012./13. u ovoj fazi elitnog natjecanja su samo dvije različite nacije.

Večeras se za finale tako bore Bayern i Lyon (21 sat).

A statistika je za taj meč uvelike na strani Bavaraca. Naime, Lyon i Bayern su se već susreli osam puta i to uvijek u Ligi prvaka.

Francuska momčad ima dvije pobjede, dva remija i četiri poraza.

– U nogometu se stvari jako brzo kreću. Ne možete se dugo odmarati, osvrnuti se i reći “Vau, pogledaj što smo postigli.” Umjesto toga, moramo paziti na sljedeći korak, moramo se pozabaviti sljedećim zadatkom. Lyon je stvarno taktički vrlo dobra momčad. Oni mogu igrati na razne načine, a u svojim redovima imaju ubojice koje su nemilosrdno kažnjavale Manchester City. Svaka greška može se brzo kazniti i brzo ste izbačeni iz igre ako ne pazite – govorio je Neuer za službenu Bayernovu stranicu pa dodao:

– Navikli smo na natjecateljske situacije. Svi smo stvarno gladni pobjeda. Psihički smo spremni za utakmicu i znamo što sve to znači za nas. Prilagodljivi smo i imamo puno igrača koji mogu postići golove. Mislim da smo u formi – zaključio je sjajni vratar.

I dobro je rekao da imaju igrače koji mogu postići gol, prvi od njih je Robert Lewandowski. On je prvi igrač u povijesti Bayerna koji je zabio u osam uzastopnih utakmica u velikom europskom natjecanju, nadmašivši tako Jürgena Klinsmanna i njegov potez od sedam utakmica koji je završio 1996. godine.

Lewandowski je Barceloni zabio u 82. minuti, bio je to pretposljednji pogodak večeri, a njemu je bio 50. gol u Ligi prvaka za Bayern. Pored sjajnog Poljaka, tu je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Čovjek koji je također zabio Barceloni i čovjek koji se želi dokazati.

Čekaju treći trofej LP-a

Zanimljivo je i da je Bayern prva momčad koja je postigla osam golova u nokaut-utakmici Lige prvaka.

Kada bismo usporedili Lyon i Bayern, njemačka momčad dva i pol puta je skuplja od Francuza. Prema Transfermarktu, momčad koju vodi Flick vrijedi 929,25 milijuna eura, dok im se suparnici procjenjuju na 358,75 milijuna eura.

Osim toga Bayern u svojim vitrinama ima već dva klempava pehara (iz sezone 2000./01. i 2012./13.), dok Lyon nema niti jedan.

Moguće postave za polufinale:

Lyon: Lopes; Denayer, Marcelo, Marçal; Dubois, Caqueret, Guimarães, Aouar, Cornet; Odlazi, Toko Ekambi.

Bayern: Neuer; Kimmich, Boateng, Alaba, Davies; Goretzka, Thiago; Perišić, Müller, Gnabry; Lewandowski. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije