Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆAJU SE

MLS se nastavlja 8. srpnja turnirom u Orlandu

MLS
Foto: Reuters/PIXSELL
11.06.2020.
u 00:30

"Sretni smo što se možemo priključiti Disneyu kako bismo ponovno pokrenuli sezonu 2020. MLS-a i što možemo ponovno igrati nogomet", izjavio je povjerenik MLS-a Don Garber.

Sjevernoameričko nogometno prvenstvo (MLS), prekinuto u ožujku zbog pandemije koronavirusa, nastavit će se 8. srpnja u Orlandu s turnirom bez gledatelja na kojem će se okupiti 26 momčadi, objavila je Liga u srijedu.

Turnir nazvan "MLS Is Back" ("MLS se vraća), igrat će se do 11. kolovoza u Disney Worldu, prema formatu svjetskog nogometnog prvenstva s grupnom fazom u kojoj će se rezultati utakmica zbrajati za regularni dio sezone koja je prekinuta u ožujku nakon samo dva tjedna igranja.

Igrači će biti podvrgnuti strogom zdravstvenom protokolu i bit će testirani na Covid-19 svaki dan prije utakmice. Zaštitne maske i fizička distanca bit će nešto što će morati na utakmici poštivati svi na klupi, od pričuvnih igrača do osoblja. 

"Sretni smo što se možemo priključiti Disneyu kako bismo ponovno pokrenuli sezonu 2020. MLS-a i što možemo ponovno igrati nogomet", izjavio je povjerenik MLS-a Don Garber.

"Prilika da  imamo 26 klubova okupljenih na jednom mjestu u okolišu koji je kontroliran omogućuje nam da štitimo zdravlje naših igrača, trenera i ostalih članova osoblja", dodao je.

Momčadi će se početi okupljati u Orlandu od 24. lipnja kako bi mogle trenirati i sve moraju biti tamo najmanje sedam dana prije prve utakmice.

U ESPN-ovom kompleksu Wide World of Sports, gdje će i košarkaši NBA nastaviti svoju sezonu od 31. srpnja, svaki će klub odigrati najmanje tri utakmice u grupnoj fazi. Sastav grupa bit će poznat u četvrtak. Prve dvije momčadi iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane idu dalje u osminu finala koje igra po knockout sistemu. 

Pobjednik turnira plasirat će se u Ligu prvaka Concacafa 2021.

Ključne riječi
MLS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije