Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S 19 godina u prvoj momčadi

Mladi Dinamov dragulj: Ovo je najbolje mjesto za moj razvoj, a sad ću igrati i Ligu prvaka...

Knežević
Sanjin Strukic/Pixsell
09.09.2016.
u 12:49

– Mislim da se navijači Dinama ne žale previše posljednjih godina, ha-ha. Naslovi prvaka, kupovi i svake sezone skupine Lige prvaka ili Europske lige. Ja sam posljednjih godina na tribinama Maksimira ili kao klinac koji skuplja lopte gledao Real Madrid, Bayern, PSG, Arsenal, sada će biti Juventus… Cristiana Ronalda, Casillasa, Ibrahimovića...

Zlatko Kranjčar prilično je hrabar trener, nikad se nije ustručavao u vatru gurnuti mladog igrača. Tako je postavio Adriana Šempera na gol, a protiv Salzburga u vatru je gurnuo i Bojana Kneževića koji je kao klinac došao iz Bjelovara.

Je li prije šest godina bilo teško otići od kuće?

– Kao klincu nije mi bilo lako otići iz rodnog grada, preseliti se u Zagreb, ali gotovo stalno mi je dolazila mama, posebno u početku, i pomagala mi. Srećom, Dinamo je odlično organiziran klub i ništa nam nije nedostajalo. 

U mlađim generacijama pobjeđivali ste europske velikane, od Bayerna nadalje, kakav je to gušt?

– Uh… Pobjeđivali smo sve moguće, osvajali turnire po cijelom svijetu… To je za Dinamo normalno, ha-ha. Već kao djeca stvaramo pobjednički mentalitet.

Možete li navijačima priuštiti slično veselje u prvoj momčadi?

– Mislim da se navijači Dinama ne žale previše posljednjih godina, ha-ha. Naslovi prvaka, kupovi i svake sezone skupine Lige prvaka ili Europske lige. Ja sam posljednjih godina na tribinama Maksimira ili kao klinac koji skuplja lopte gledao Real Madrid, Bayern, PSG, Arsenal, sada će biti Juventus… Cristiana Ronalda, Casillasa, Ibrahimovića.... Naravno, sportski je uvijek htjeti više pa mislim da možemo biti bolji nego prošle sezone.

Nekoliko mladih igrača Dinama sreću je potražilo u inozemstvu, vi ste odmah s 18 potpisali ugovor.

– Kod mene nije bilo nikakvih dvojbi. Ne želim razgovarati o izboru nekih drugih, kakav god on bio, to je pojedinačna odluka. Ja sam siguran da je upravo Dinamo najbolje mjesto za moj razvoj, sretan sam i ponosan što sam u prvoj momčadi Dinama. 

Slijedi težak mjesec, već u prvih deset dana - Osijek, Lyon i Rijeka.

– A one četiri tekme poslije, kup, Lokomotiva, Juventus pa Hajduk? Jako je težak cijeli mjesec, ali sretni smo da je tako i da igramo Ligu prvaka, to smo i htjeli.

Tko vam je najbolji prijatelj u klubu, tko je najbolji na svijetu, tko su vam uzori?

– Odlična smo klapa, puno se družimo i to se vidi i na terenu. Najviše se družim s vršnjacima, dečkima koje znam godinama i s kojima sam dijelio svlačionicu i prije. Ćorić, Benković, Sosa… Ma svi su super dečki i puno se družimo. Kapetan Antolić isto… 

Komentara 3

ED
europski dinamo
18:09 09.09.2016.

Bravo mali...u kratkom intervjuu sve si rekao. Klinci osvajaju sve po svijetu,seniori igraju konstantno EL i LP ,a nakaze ruse i ruse. Uzalud vam trud....

1K
100%kaj
17:25 09.09.2016.

Bravo Bojane, bravo Dinamo. Ovo je primjer svim hrvatskim klubovima, raznim udrugama (koje se financiraju iz proračuna) i malim jovanovićima (koji primaju plaće iz proračuna). Ovo je primjer i BBB-ima kako se razmišlja o voljenom klubu. Bolje da prate takve klince nego što marširaju ruku pod ruku s torcidom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije