Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI U MAĐARSKOJ

Mirko Alilović upozorava: Hrvatsku čeka pakao, Srbija je opasna, a imat će puno navijača

08.05.2021.
u 10:22

- Srbija je uvijek imala dobre igrače koji igraju u jakim klubovima, a tako je i sada. Povrh svega imat će sigurno i veliku podršku svojih navijača.

Mirko Alilović, proslavljeni hrvatski rukometni vratar, dočekat će u siječnju našu reprezentaciju u Szegedu. Naime, Mirko već nekoliko sezona brani za rukometni klub Szeged, a upravo taj grad bit će domaćin skupine europskog prvenstva u kojoj će igrati Hrvatska, Francuska, Srbija i Ukrajina.

Testirat ću novu dvoranu

– Bit ću sigurno u Szegedu u to vrijeme jer nam pripreme obično počnu 10. siječnja. Nadam se da će trener prilagoditi treninge tako da ćemo moći gledati utakmice europskog prvenstva – priča Mirko.

Igrat će se u novoj dvorani?

– Da, otvaranje dvorane predviđeno je negdje u listopadu. Udaljena je samo tri minute od stare dvorane. To je veliki sportski kompleks uz rijeku, a osim dvorane koja će moći primiti 8000 gledatelja, ima nekoliko terena za mali nogomet i veliki olimpijski bazen. Znam da ćemo četiri ili pet utakmica odigrati u novoj dvorani i prije nego što će se tamo igrati utakmice europskog prvenstva – istaknuo je naš vratar.

Što Hrvatsku čeka u Szegedu?

Paklena skupina. I Srbija je opasna otkako im je za izbornika došao španjolski trener. Lijepo je posložio reprezentaciju, a dokaz je to što su pobijedili Francusku u Srbiji i odigrali neodlučeno u Parizu. Srbija je uvijek imala dobre igrače koji igraju u jakim klubovima, a tako je i sada. Povrh svega imat će sigurno i veliku podršku svojih navijača. Granica je dvadesetak kilometara od Szegeda, a u samom gradu živi i radi jako puno Srba. Opet, nadam se da će doći i puno naših navijača, pogotovo onih iz Slavonije koja je najbliža Szegedu. Srbija nas u zadnje vrijeme nije pobjeđivala i uvijek smo nekako lako s njom izlazili na kraj. Ali, ovoga puta trebat će biti jako, jako oprezan – rekao je Alilović.

Francuska?

– Što reći, to su uvijek bile legendarne utakmice. No ova utakmica s njima bit će posebna. Jer nitko od naših igrača, ali i navijača nije zaboravio što je Francuska napravila u Montpellieru u kvalifikacijama za OI, kada je u dvije minute prokockala plus tri protiv Portugala. Ne mogu tvrditi da su to napravili namjerno, ali nije bilo baš normalno. Tako da će to našim igračima biti ogroman motiv da ih pobijede i izbace iz Europskog prvenstva kao što su oni nas izbacili iz Tokija nakon poraza od Portugala – razmišlja Mirko.

Ukrajina je nepoznanica?

– Pa i je. Najviše reprezentativaca igra im u Motoru koji je stalni sudionik Lige prvaka, ali mislim da nemaju kvalitetu kao što su imali kada su za njih igrali Veliki i Nat. To su bila vremena kada su nas 2001. izbacili u osmini finala Svjetskog prvenstva. S njima igramo zadnju utakmicu u skupini i vjerujem da će ta utakmica biti nevažna za daljnji plasman. Najvažnije je da pobijedimo Francusku i Srbiju u prve dvije – istaknuo je Mirko.

U Mađarskoj ste već deset godina?

– Da, čak sam dobro naučio i mađarski jezik koji je jedan od najtežih u Europi. Bio je red da naučim jezik u zemlji u kojoj živim desetak godina. U Szegedu mi je super, mali gradić, baš po mom ukusu. Nije mi daleko ni Ljubuški, 500 kilometara preko Budimpešte, a sve je uglavnom autoput – istaknuo je Mirko.

Sezona je bila totalni kaos

Ova sezona bila je jako čudna?

– Naš je klub imao najvećih problema s koronavirusom Sve je počelo u rujnu prošle godine. Neke utakmice Lige prvaka protiv Porta i Kielca igrali smo samo s pet, šest seniora, a ostalo su bili juniori. Europski rukometni savez nije nam dao da igramo neke utakmice jer je trener bio pozitivan. Svi igrači bili su negativni, mogao nas je voditi pomoćni trener, ali EHF nije dao pa smo te susrete gubili bez borbe. Sezona je bila totalni kaos i nadam se da se više nikad neće ponoviti. I sam sam bio zaražen, nije bilo lako. Sada sam već i cijepljen – zaključio je Alilović. 

>> Marko Milanović, sin Zorana Milanovića, uspješan je hrvač. Pogledajte video

Ključne riječi

Komentara 6

BI
billynik
11:13 08.05.2021.

Za ovakvu Hrvatsku svi su opasni, nažalost rukomet s ovim vodstvom je na putu da postane kao naša košarka.

DU
Deleted user
12:13 08.05.2021.

U ovim zadnjim utakmicama nitko od mladih se nije uopće nametnuo kao pravo osvježenje u napadu. Tako da je recimo pitanje tko je uopće desni vanjski. Da ima prolaz jedan na jedan i ne čeka statično uz aut liniju da mu se sve servira. Kao ovi trenutni. Jedina sreća nam je što ni ostale reprezentacije nisu nešto.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
11:26 08.05.2021.

Ne treba nas nitko upozoravati kakvi smo i što možemo. Vidjeli smo svi. Nema više te reprezentacije koja nas ne može pobijediti a niti jedne iz prvih 5 koje mi možemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije