Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske

Ministar obrane Barbari Matić uručio veliku zlatnu plaketu MORH-a

Barbara Matić
Davor Puklavec/Pixsell
31.12.2020.
u 16:00

Barbara Matić prva je sportašica iz borilačkih sportova koja je dobila navedeno priznanje, a zaslužila ga je ponajviše zbog osvajanja zlatne medalju na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Budimpešti

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uručio je u utorak na prigodnom susretu veliku zlatnu plaketu MORH-a hrvatskoj judašici i ugovornoj pričuvnici Hrvatske vojske Barbari Matić, koja je u 69. izboru SN-a proglašena najboljom hrvatskom sportašicom, priopćili su iz MORH-a.

Barbara Matić prva je sportašica iz borilačkih sportova koja je dobila navedeno priznanje, a zaslužila ga je ponajviše zbog osvajanja zlatne medalju na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Budimpešti, gdje je na putu do najvišeg mjesta pobjedničkog postolja svladala aktualnu svjetsku prvakinju i olimpijsku pobjednicu.

U ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane ministar joj je uputio čestitku na svim postignutim rezultatima, a posebno na nagradi sportašice godine prema izboru Sportskih novosti.

"Hvala vam što svojim predanim radom i rezultatima na najbolji mogući način predstavljate i promičete ugled Republike Hrvatske i Hrvatske vojske u svijetu", rekao je ministar Banožić te se pritom zahvalio i na dosadašnjoj suradnji te istaknuo kako će Ministarstvo obrane nastaviti pružati podršku u daljnjem radu i razvoju.

Susret ministra Banožića i zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnika Siniše Jurkovića te njihovih suradnika s Barbarom Matić i predstavnicima Hrvatskog judo saveza prošao je u sjeni razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Zagreb i Zagrebačku županiju.

Osim velike zlatne plakete, Barbara Matić je primila i prigodni poklon od general-pukovnika Siniše Jurković.

Ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske Barbara Matić zahvalila je na potpori koju joj pruža Ministarstvo obrane izrazivši nadu u dobru suradnju i rezultate i u sljedećoj godini.

Na podršci je Ministarstvu obrane zahvalila i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak istaknuvši kako je ova godina bila teška za sport, ali unatoč tome ostvareni su izvrsni rezultati zahvaljujući višegodišnjem predanom radu.

"Ono što radimo, radimo da bi promovirali vrijednosti naše zemlje te moralne i etičke vrijednosti našeg sporta", rekla je Čorak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije