Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavljaju se sukobi u ronilačkm sportu

Mi smo jedini sport u kojem izbornik nema pojma o tom sportu

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/4
14.10.2021.
u 13:53

Predsjednik Čuljak i dopredsjednik Rajković se eventualno pojave na državnom natjecanju kada na organizirani catering poslije natjecanja dovedu svoje prijatelje koji nemaju nikakve veze s ronjenjem na dah.

Čelnici Hrvatskog ronilačkog saveza s  jedne i reprezentativci Hrvatske s druge strane, nastavljaju "rat". Deset mjeseci nakon što su se reprezentativci - Vanja Peleš, Budimir Šobat, Mirela Kardašević, Enes Ćerimagić, Ivana Aljinović, Hrvoje Škorić, Boris Milošić i Jakov Peljušić, prvi put obratili ukazujući na probleme u sustavu ronilačkih sportova, u petak 8. listopada očitovanjem su se oglasili trenutni predstavnici Hrvatskog ronilačkog saveza – predsjednik Kamilo Čuljak i potpredsjednik i izbornik Valentino Rajković. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell


Njihovo očitovanje, u svojem najbitnijem dijelu, nažalost samo potvrđuje ono na što smo ukazali svojim istupom. Naime, svojim demantijem vodstvo HRS-a pokazuje da im do sportaša uopće nije stalo i na sasvim neprimjeren način pokušava opravdati svoje neshvatljivo štetno djelovanje, nudeći zamjensku, konstruiranu tezu da se radi o nekoj vrsti urote u koju smo mi, nedorasli i neozbiljni kakvim nas oni prikazuju, zavedeni i instruirani od drugih. Rajković i Čuljak u svom poduljem očitovanju nastoje stvoriti dojam kako smo mi u našem obraćanju javnosti iznijeli laži, a da u stvarnosti u sustavu sportskog ronjenja sve funkcionira. Da bi to postigli navode niz lako provjerljivih neistina te brojne sporedne, manje važne okolnosti, izbjegavajući se pritom očitovati o najbitnijem – zašto su na mjesto trenera reprezentacije u ronjenju na dah postavili za naš sport potpuno nekompetentnog Franju Pinjuha – piše u pismu kojeg su potpisali reprezentativci. 


Čelnici HRS- a rekli su da Savezu okuplja 110 klubova i isto tako 250 ronilačkih centara, te kako je istup reprezentativaca organiziran u okviru svega dva ronilačka kluba. 
HRS sasvim sigurno nema 110 aktivnih klubova. Poziv na posljednju skupštinu HRS-a upućen je prema 82 članice od čega ih je samo 57 zadovoljavalo uvjete za sudjelovanje na Skupštini s pravom glasa, a odazvalo ih se svega 40. Za nas je puno bitniji podatak, koji čelnici HR-a. Sa svojim konstrukcijama nastoje zamagliti, da istup reprezentativaca u ronjenju na dah podržavaju baš svi ronilački klubovi, iz raznih dijelova Hrvatske – ističu reprezentativci.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell


I dalje je kamen poticanja trener Pinjuh koji nikada nije trenirao niti jednog ronitelja na dah. 
Mi reprezentativci u ronjenju na dah i trener Drviš smo samo svojom dobrom voljom njega pomalo pokušavali naučiti neke osnove ronjenja na dah, u situaciji kad je jedno vrijeme dolazio promatrati naše treninge kako bi nešto naučio. Na žalost, ironično moramo priznati da u tome baš nismo bili uspješni. Trener Pinjuh nije trenirao niti vrhunske sportaše iz jednostavnog razloga što on za taj posao nije kvalificiran. Ponavljamo, trener Pinjuh je dosad već primio 60 000 kuna nagrade na temelju naših uspjeha kojima ni na koji način nije pridonio, a cijelu godinu prima i plaću za posao trenera reprezentacije u ronjenju na dah, posao koji nije obavljao i za koji nije kvalificiran da ga obavlja.Zanimljiva je i činjenica da se Pinjuh nama reprezentativcima predstavio kao naš novi trener reprezentacije tek oko sredine ožujka ove godine. Zatim ga, poslije sredine lipnja, nije bilo niti na jednom našem treningu – ističe se u pismu. 


Reprezentativcima smeta i činjenica što se čelnici Saveza slabo pojavljuju na natjecanjima. 
Predsjednik Čuljak i dopredsjednik Rajković se eventualno pojave na državnom natjecanju kada na organizirani catering poslije natjecanja dovedu svoje prijatelje koji nemaju nikakve veze s ronjenjem na dah. Nadalje, zaista je neobično imenovanje Rajkovića na mjesto izbornika za sve sportove pri HRS-u. To je isto kao da postoji samo jedan izbornik za sve „loptačke“ sportove. Za tako nešto osoba bi trebala biti genijalan sportski ekspert. U konačnici, šokirani smo drskim i manipulativnim odgovorom trenutnih odgovornih osoba HRS-a, te se pridružujemo zahtjevu trenera Ivana Drviša za njihovim ostavkama. Nadalje, zbog svega, a najviše iz sigurnosnih razloga zahtijevamo trenutno smjenjivanje trenera Franje Pinjuha s mjesta trenera bilo čega u HRS-u što ima veze s ronjenjem na dah – zaključuje se u pismu

Komentara 1

Avatar Shizo
Shizo
14:57 14.10.2021.

Gdje je Rajković, tu je muljaža!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije