Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP LONDON

Mektić i Koolhof ispustili treću pobjedu iz ruku, nisu ostali stopostotni

Nitto ATP Finals - Day Five - The O2 Arena
John Walton/PA Images/PIXSELL
19.11.2020.
u 16:00

Mektić i Koolhof su i prije ovoga susreta osigurali prolazak u polufinale s prvog mjesta u skupini, dok su Kubot i Melo izgubili izglede za prolazak dalje.

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof nisu uspjeli ostvariti i treću pobjedu u skupini "Mike Bryan" na ATP finalu u Londonu, bolji od njih bili su Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo sa 6-4, 6-7 (2), 10-8.

Mektić i Koolhof su i prije ovoga susreta osigurali prolazak u polufinale s prvog mjesta u skupini, dok su Kubot i Melo izgubili izglede za prolazak dalje.

Ipak, dvoboj je bio vrlo kompetitivan, Mektić i Koolhof odmah u drugoj igri nisu iskoristili tri "break-lopte" da bi cijenu za to platili u petoj kada je Mektić izgubio svoj početni udarac. To je poljsko-brazilskoj kombinaciji bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

U drugom setu Mektić i Koolhof uspjeli su ostvariti "break" i povesti sa 4-2, no kada je servirao za poravnanje u meču i Koolhof je pokleknuo na svom početnom udarcu, pa je o pobjedniku drugog seta odlučivao "tie-break" u kojemu je hrvatsko-nizozemska kombinacija dominirala od početka.

Kubot i Melo uspjeli su se sa tri uzastopna osvojena poena o odlučujućem setu odvojiti na 7-4 te zadržali tu prednost iako su Mektić i Koolhof smanjili na 9-8 i kod tog rezultata na servisu je bio Mektić. No, tada je Kubot odlično reternirao i ostavio Mektića bez izgleda na voleju.

Od 19 sati će u posljednjem susretu ove skupine za drugo mjesto i ulazak u polufinale izravno igrati Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa.

Mogući suparnici Mektića i Koolhofa u subotnjem polufinalu su i Mate Pavić te Brazilac Bruno Soares, a to će ovisiti o raspletu skupine "Bob Bryan" u petak.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije