Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU Medveščak izgubio od Tilia Olimpije s 3:6

Medvjedi silovito počeli, pa posustali

11.03.2009.
u 09:53

Hokejaši Medveščaka nisu uspjeli pobijediti igrače Tilije Olimpije i u drugoj utakmici polufinala Slohokej radio lige, pa će o finalistu odlučiti susret koji se već danas u 19 sati igra u dvorani Tivoli u Ljubljani.

Početak iz snova
Šteta, jer početak utakmice za Medveščak je bio kao iz snova. Više od 3500 gledatelja u Ledenoj dvorani još se nije ni smjestilo, a medvjedi su pogocima Lobode u 1. minuti i Mlađenovića u 3. poveli 2:0.

– Ispada da je loše što smo tako brzo poveli. Takav početak i nas je iznenadio, pa smo u nastavku nesvjesno prestali igrati onako kako smo se dogovorili uoči utakmice. Jednostavno smo premalo mislili na obranu – rekao je nakon utakmice strijelac Jan Loboda.

Zmajčeki su se u igru vratili već do kraja prve trećine izjednačivši na 2:2 pogocima Intranuova i Kužnika, a u 30. minuti omjer je već bio 4:2 za goste. Veliku šansu za povratak u utakmicu igrači Medveščaka propustili su u 35. minuti, kada nisu iskoristili dva igrača više na ledu. Do kraja su pogotke za Olimpiju još postigli Vnuk i Župančič, a za Medveščak Veljko Žibret. Domaći igrači s leda su nakon utakmice izlazili tužna lica.

– Nevjerojatno kakva smo dva glupa pogotka primili nakon našeg vodstva 2:0. Poslije su zmajčeki bili u velikoj psihološkoj prednosti i imali smo male šanse za povratak u utakmicu. Prednost im je bila i što su imali veći krug kvalitetnih igrača, pa su mogli više mijenjati od nas – rekao je Jan Loboda.

Minuta šutnje za Krmelja
Medvjedi ipak nisu izgubili vjeru u prolaz te najavljuju pobjedu u današnjoj, odlučujućoj utakmici.

– Moramo odigrati koncentrirano i disciplinirano u obrani, kao što smo to radili u prvoj utakmici. Jedino tako možemo do pobjede – najavio je Mato Mlađenović.

– Sutra je novi dan, idemo po pobjedu – optimist je i trener Mike Shea. Medveščak je s tribina bodrio i brončani hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim, nekada i sam njihov član. A uoči utakmice minutom šutnje odana je počast preminulom Miranu Krmelju, bivšem igraču i legendi Medveščaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije