Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS 1000

Medvjedev prvi finalist ATP-a u Miamiju, u finalu bi mogao na prvog tenisača svijeta

Tennis: Miami Open
Foto: Geoff Burke/REUTERS
1/3
31.03.2023.
u 22:41

Sunarodnjaka Hačanova slomio je u tri seta. U drugom finalu Sinner igra protiv Alcaraza.

Danjil Medvjedev (ATP - 5.) opravdao je status najboljeg ruskog tenisača pobijedivši u polufinalu turnira ATP Masters 1000 serije u Miamiju sunarodnjaka Karena Hačanova (ATP - 16.) sa 7-6 (5), 3-6, 6-3, što mu je donijelo već peto finale u ovoj godini, a prvo u karijeri na Miami Openu.

Medvjedev će se u nedjelju, u svom 32. finalu u karijeri, boriti za peti pobjednički trofej na Masters 1000 turnirima na kojima je osvajao naslove u Cincinnatiju i Šangaju 2019., u Parizu 2020. te u Torontu 2021.

U petom dvoboju na ATP Touru protiv Hačanova, Medvjedev je stigao do svoje četvrte pobjede, druge u ovoj sezoni u kojoj je sunarodnjaka svladao i na turniru u Adelaideu. Nakon neizvjesnog prvog seta u kojem je peti tenisač svijeta propustio prednost "breaka" (5-3), ali ga ipak osvojio u "tie-breaku", Hačanov se snažno suprotstavio u drugoj dionici, poveo sa 3-0 i uspio izboriti odlučujući set.

Medvjedev je u četvrtom gemu došao do "breaka", poveo sa 3-1 i bez poteškoća zadržao prednost do kraja meča.

Mar 31, 2023; Miami, Florida, US; Daniil Medvedev hits a backhand against Karen Khachanov (not pictured) in a men's singles semifinal on day twelve on the Miami Open at Hard Rock Stadium. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports Photo: Geoff Burke/REUTERS
Foto: Geoff Burke/REUTERS

Peti tenisač svijeta je stigao do petog uzastopnog finala, a kao i prije dva tjedna u Indian Wellsu, suparnik u dvoboju za naslov mogao bi mu biti prvi tenisač svijeta i prošlogodišnji pobjednik Miami Opena, Španjolac Carlos Alcaraz. Njemu će se u polufinalu suprotstaviti Talijan Jannik Sinner (ATP - 11.), baš kao što je to bio slučaj i prije dva tjedna na BNP Paribas Openu.

ATP Miami - polufinale

Danjil Medvjedev (4) - Karen Hačanov (14) 7-6 (5), 3-6, 6-3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije