Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ČAST

Međimurje prvo u Hrvatskoj nosi titulu Europske regije sporta

Matija Posavec
Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
06.11.2020.
u 15:06

"Rijetko gdje u svijetu, a ne samo u Europi, pa i u puno nogometnijim zemljama, imamo takav podatak”, istaknuo je Posavec

Međimurska županija prva je u Hrvatskoj nositeljica titule Europske regije sporta, i to za 2022. godinu, rekao je u petak na konferenciji za novinare župan Matija Posavec.

Posavec je istaknuo kako je to velik i važan trenutak za Međimurje, regiju površine 730 četvornih kilometara u kojoj djeluje više od 400 udruga i više od 15.000 registriranih sportaša.

"Zadovoljstvo je što smo dobili priliku predstaviti našu županiju kao regiju koja živi sport, kao regiju koja vrednuje uspjehe svojih sportaša”, rekao je župan.Izrazio je zahvalnost i poštovanje svim volonterima, sportašima i sportskim udrugama za rad i predanost, uz poruku da bez njih taj naslov ne bi osvojili.

Međimurski je župan istaknuo i kako Međimurje ima 6000 registriranih nogometaša i više od 70 aktivnih nogometnih klubova. Uza svu sudačku i trenersku organizaciju, rekao je, dolazi se do podatka da na svakog 18. stanovnika Međimurja dolazi jedan nogometaš.

"Rijetko gdje u svijetu, a ne samo u Europi, pa i u puno nogometnijim zemljama, imamo takav podatak”, istaknuo je Posavec.

Govoreći o infrastrukturi, podsjetio je da sve općine i gradovi predano i mnogo ulažu u sport i sportsku infrastrukturu, što sa sobom donosi i rezultate.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić je rekao da je sport u županiji dobio veliko priznanje.

"Uspjeli smo ljudima u Europi prikazati i prezentirati da je Međimurje sportsko i da živi sportski”, istaknuo je Kljajić te dodao da su na to ponosni i trude se da i dalje bude tako.Rekao je da to priznanje nije rezultat rada „od jučer i danas”, nego rada svih sportaša i udruga desetljećima. Dodao je i da se gotovo jedna trećina Međimuraca bavi nekom vrstom sporta.

"Od ideje do realizacije prošla je godina dana", dodao je dopredsjednik Zajednice Mario Vukoja i podsjetio da su se prijavili zahvaljujući potpori Međimurske županije, koja je ideju prepoznala kao kvalitetnu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije