Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski olimpijski odbor

Mateša: Godina je završena bez dugovanja

Zlatko Mateša
Saša Miljević
06.05.2010.
u 18:28

Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na 25. sjednici održanoj u četvrtak u Zagrebu, jednoglasno je prihvatila Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2009. godinu.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša rekao je da je protekla godina bila najteža godina s kojom su se suočili u ovom sastavu Skupštine.

- Trebalo se u svim ovim okolnostima snaći. Bila je to predolimpijska godina i praktički olimpijska, s druge strane su se našli obimni razvojni programi, brojna velika sportska natjecanja, uz probleme financiranja zbog pada prihoda sredstava od igara na sreću. Trebalo je dovesti program do kraja na način da ni jedan sportaš ne bude zakinut u svojim nastupima i da ZOI budu dobro pripremljene i odrađene. Zahvaljujući vama, predstavnicima NSS-a, koji ste sudjelovali u rebalansima proračuna, svi skupa smo ostvarili nešto zbog čega moramo biti zadovoljni - rekao je Mateša.

Godina je završena bez zaduživanja, bez dugovanja, financirani su svi razvojni programi kojima je financirano više od 300 sportašica i sportaša i 70 trenera. Što se tiče lokalnog sporta, Mateša je rekao:

- U lokalnom sportu bilo nam je bitno održati dinamiku suradnje s lokalnim zajednicama, produžiti suradnju s Hrvatskom lutrijom i u tome smo uspjeli. Iako su bile u 2010. godini, ZOI Vancouver 2010. je isfinanciran u protekloj godini, potrošili smo manje nego smo planirali, a polučili smo više. Ne možemo biti nezadovoljni, izvukli smo 2009. na najbolji mogući način, likvidni smo.

Skupština HOO-a jednoglasno je dala potporu Gradu Rijeci u isticanju kandidature za organizaciju XVIII. Mediteranskih igara 2017. godine, a slijedi suglasnost Vlade RH za isticanje kandidature pred Međunarodnim odborom Mediteranskih igara (MOMI). Hrvatski kriket savez primljen je u članstvo HOO-a u svojstvu punopravnog člana neolimpijskog sporta.

Naime, Hrvatski kriket savez osnovan je 2004. godine, a 2006. je primljen u članstvo HOO-a kao privremeni član. Pregledom izvješća o trogodišnjem djelovanju saveza, utvrđeno je da se kriket uspješno razvijao te stekao pravo na status punopravnog člana HOO-a.

Novi član HOO-a je Hrvatski korfball savez, koji je jednoglasnom odlukom članova Skupštine primljen u privremeno članstvo HOO-a. Korfball je sport koji organizirano u Hrvatskoj postoji od 2007., a ima elemente košarke i rukometa, te se može igrati na bilo kojoj podlozi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije