Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA MIAMI

Martić preko Rezai do Wickmayer

Petra Martić
25.03.2010.
u 18:10

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić izborila je plasman u 3. kolo jakog WTA turnira u Miamiju pobjedom nad favoriziranom Francuskinjom Aravane Rezai sa 7-5, 5-7, 6-4.

U meču koji je trajao čak dva sata i 34 minute Martić je iskazala više mirnoće i koncentracije u presudnim trenucima meča pa je na kraju slavila pobjedu nad  21. tenisačicom na WTA ljestvici i 18. nositeljicom turnira.

U prvom su setu obje tenisačice do rezultata 5-5 gubile svoj početni udarac po jednom da bi onda Martić napravila break u 11. igri za vodstvo 6-5 i potom zadržavši svoj servis došla do prednosti.

U drugom je setu Martić izgubila servis u 12. igri te tako izgubila i set, ali je  potom u odlučujući treći set ušla sjajno. Tako je 19-godišnja Hrvatica povela protiv četiri godine starije Francuskinje sa 3-0 oduzevši pritom svojoj protivnici dva servisa.

Uspjela je Rezai potom napraviti jedan break i smanjiti na 3-2, ali do kraja seta Martić nije popuštala i došla je do vrijedne pobjede u prvom međusobnom meču.

Ukupno je u meču Martić realizirala pet od osam prilika za break, a njena je protivnica iskoristila tek 4 od čak 16 prilika.

Martić na Wickmayer    
Hrvatska tenisačica Petra Martić saznala je ime protivnice u 3. kolu velikog WTA turnira u Miamiju koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 4.5 milijuna dolara...

To je Belgijanka Yanina Wickmayer, 12. nositeljica turnira i 14. tenisačica svijeta, koja je sa 6-1, 6-3 u 2. kolu savladala Britanku Elenu Baltachu.

Wickmayer i Martić dosad su jednom odmjerili snage, u veljači ove godine u Parizu, a tada je hrvatska tenisačica bila uspješnija 6-4, 3-6, 7-5.

WTA Miami, 2. kolo:

Wickmayer (12) - Baltacha 6-1, 6-3

Martić - Rezai (18) 7-5, 5-7, 6-4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije