Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE NADA...

Marko Milun nije uspio, ali ima još jednu priliku za Olimpijske igre

Prvenstvo Balkana u boksu za seniore i seniorke
Marin Tironi/PIXSELL
05.06.2021.
u 20:42

Iskusniji Clarke uspio je nametnuti svoj stil borbe, koristio je veću masu i težinu.

Hrvatski boksač Marko Milun (24) u superteškoj kategoriji (+91 kg) nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Parizu.

U osmini finala Milun je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca (5-0) od favorita kategorije, Britanca Frazera Clarkea.

Iskusniji Clarke uspio je nametnuti svoj stil borbe, koristio je veću masu i težinu, i iz takve statične, nečiste borbe s puno guranja i hrvanja, povlačenja i držanja Miluna, Clarke je uspio iz klinča plasirati i dva jaka udarca, u prvoj i drugoj rundi, zbog kojih je sudac u ringu dvaput brojio Milunu.

Marku Milunu ostaje nada da se u Tokio može plasirati preko rang-liste Svjetske boksačke federacije, jer iz Pariza će se izravno kvalificirati samo četiri superteškaša, dakle samo polufinalisti.

U subotu kasno navečer Luka Plantić u poluteškoj kategoriji bori se u četvrtfinalu za izravni plasman, a Nikolina Ćaćić u kategoriji 57 kg borit će se u četvrtfinalu za Tokio u nedjelju, 6. lipnja u popodnevnom programu.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajbum
08:24 06.06.2021.

Ocekivano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije