Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVIĆ PRVI NOSITELJ

Marin Čilić zbog ozljede otkazao i nastup na PBZ Zagreb Indoorsu

Marin Čilić
Zagreb Indoors
30.01.2015.
u 14:46

- Nažalost, neću moći braniti naslov na PBZ Zagreb Indoorsu. Ozljeda ramena, iako ide nabolje, još uvijek nije u potpunosti zaliječena - rekao je najbolji hrvatski tenisač.

Unatoč svim svojim naporima da se oporavi od ozljede ramena i bude spreman za lov na treći uzastopni, a ukupno peti naslov pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa te na taj način dodatno uveliča 10. rođendan svog najdražeg turnira, aktualni pobjednik US Opena i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, nažalost, morao je odustati od nastupa u Domu sportova.

"Nažalost, neću moći braniti naslov na PBZ Zagreb Indoorsu. Ozljeda ramena, iako ide nabolje, još uvijek nije u potpunosti zaliječena i morat ću odvojiti još neko vrijeme za tretmane. Žao mi je što nisam u mogućnosti nastupiti na turniru pred domaćom publikom, na kojem sam uvijek dobro igrao, no nadam se da ću se uskoro vratiti", izjavio je razočarani četverostruki pobjednik zagrebačkog turnira Marin Čilić koji je trofej namijenjen pobjedniku podizao 2009., 2010., 2013. i 2014.

Ozljede su, nažalost, sastavni dio vrhunskog sporta pa tako i tenisa. Rijetki su vrhunski tenisači koji barem povremeno nisu pogođeni ozljedama. Marin je, nažalost, već drugi put morao otkazati nastup u Domu sportova. Prije tri godine to je bio prisiljen učiniti zbog ozljede koljena, a sada ga je u nastupu pred njegovim najvjernijim navijačima onemogućilo bolno rame, ozljeda s kojom se borio dobar dio prošle sezone.

Čilićev otkaz učinio je 27. tenisača svijeta, Zagrepčanina Ivu Karlovića prvim nositeljem PBZ Zagreb Indoorsa. Tako će se najiskusniji Hrvat na ATP Touru pridružiti Marinu Čiliću i Ivanu Ljubičiću kao treći domaći igrač koji je bio najbolje rangirani tenisač u Domu sportova. Karlović će ujedno biti i jedini od hrvatskih tenisača među osmoricom nositelja na službenom ždrijebu koji će biti održan u subotu, točno u podne, u press centru turnira u Domu sportova. Osim Karlovića, status nositelja imat će Francuz Adrian Mannarino, Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, Luksemburžanin Gilles Müller, Talijan Andreas Seppi, Rus Mihail Južnij, Srbin Viktor Troicki i Španjolac Marcel Granollers.

Uz Ivu Karlovića, od hrvatskih tenisača su izravno mjesto u glavnom ždrijebu izborili Ivan Dodig i Borna Ćorić, a prvu pozivnicu organizator je dodijelio Mati Deliću (ATP - 153). Preostale dvije pozivnice također su završile u rukama domaćih tenisača, 26-godišnjeg Antonija Veića i 23-godišnjeg Tonija Androića. Veiću će ovo biti šesti nastup u glavnom turniru PBZ Zagreb Indoorsa. Svih šest puta je dobio pozivnicu, a najbolji rezultat ostvario je 2009. kad se probio do četvrtfinala pobjedama nad Argentincem Canasom i Kazahstancem Koroljevim. Za razliku od Veića,Toni Androić će prvi put zaigrati u glavnom turniru jednog ATP turnira.

Kvalifikacijski susreti u Domu sportova započet će u subotu, 31. siječnja, a prvi mečevi glavnog turnira bit će odigrani u ponedjeljak, 2. veljače. Ulaz na kvalifikacijske susrete u subotu i nedjelju je slobodan. Ulaznice za glavni turnir, koji je na rasporedu od 2. do 8. veljače, po popularnim cijenama od 20 do 50 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem interneta (www.eventim.hr).

>> Čilić otkazao nastup na Australian Openu: Vrlo sam razočaran

Komentara 2

FR
franctahi1
15:10 30.01.2015.

kad sportaš koji je ozljeđen radi novaca igra egzibicije....

CO
corky
17:45 30.01.2015.

a neeeee...sad treba pronaci novi smisao zivota...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije