Naslovnica Sport domaći nogomet

Mandžukić tri puta skuplji od Jelavića koji ima konkretne ponude

U ovom trenutku njemački HSV za napadača bečkog Rapida nudi pet milijuna eura, dok Dinamovu napadaču tržišna vrijednost trenutačno pada.
19. prosinca 2009. u 20:46 3 komentara 2 prikaza
Mario Mandžukić
Foto: Marko Lukunić

Bila je to još jedna tužna maksimirska noć. Rumunji su kao i mnogi drugi svih ovih desetljeća ugasili europsko svjetlo. Mario Mandžukić još jednom pokazao je želju, ali nije to bio nogomet za koji Zdravko Mamić od potencijalnih kupaca traži 12 do 15 milijuna eura.

Mamićeva pogreška

Najveći Mandžukićev promašaj ove sezone je onaj protiv Anderlechta u prvom poluvremenu kada su modri blistali. Ako pitate Mamića, njegova najveća pogreška bila je kada je dobio crveni (drugi žuti) karton u Salzburgu. Nije mogao igrati u maksimirskom uzvratu kada je izgubljena prilika da se igra posljednje kvalifikacijsko kolo za nastup u 'ligi bogataša'. Mandžo je tada bio nervozan, želio je otići, Werder je nudio deset milijuna, no Mamić je Mandžukiću u usta stavio "dudu vrijednu milijun eura po sezoni".

Danas, kaže, žali za tim. Naime, čak je i priznao da je napravio krivi korak. Jer, Mandžo mora biti prezadovoljan s milijunom eura godišnje. Pouzdani izvori otkrit će da nije vrijedno trenirao ove jeseni, da je bio prečesto ozlijeđen. I epilog je premalo golova i asistencija u euroutakmicama.

U ovom trenutku Mamić je na vagi, istrpjeti li Marija, plaćati mu tih pola milijuna eura do ljeta za osvajanje domaćih trofeja, ili ga pak prodati. No treba vidjeti kakva je danas ponuda na tržištu, sigurno nije onakva kakvu priželjkuju Mamić, Cvjetković i Mandžukić. Drugi hrvatski reprezentativac s posljednjih Bilićevih popisa Nikica Jelavić odigrao je sjajnu sezonu u majici bečkog Rapida. Postigao je sedam pogodaka više. Istina, Rapid također nije, kao ni Dinamo, uspio pronaći put u osminu finala Europske lige, ali Nikica Jelavić postigao je četiri gola u igranju po skupinama, dok Mandžukić nije postigao niti jedan.

Usto je Jelavić za razliku od Mandžukića igrao u nogometnom prvenstvu Austrije, čija su čak četiri kluba igrala u Europskoj ligi, a Red Bull Salzburg će na proljeće nastaviti europski put. Nema dvojbe da je danas austrijsko prvenstvo (10 klubova) puno kvalitetnije od ove naše "kobasica-lige" sa 16 klubova, time su i Nikičini golovi vredniji...

Nikici cijena raste

Jelavić, koji godišnje igra za 300 tisuća eura, svojim brojnim pogocima skrenuo je pozornost na sebe te se nekoliko ozbiljnih klubova počelo raspitivati za njega. Pa je tako prije nekoliko dana u Beč stigla konkretna ponuda HSV-a od 5 milijuna eura. Toliko njemački klub sa sjevera nudi za usluge hrvatskog nogometaša te ga želi odmah, u siječanjskome prijelaznom roku. U svakom slučaju, Mandžo je u Jelaviću dobio konkurenta u kockastoj majici.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • nixonite:

    mandžo je seljak

  • maraton:

    Ma je ovi isti ka i Messi.Bravo.

  • Rugovit:

    Premalo golova i asistencija? Pa nije bila nijedna! Jelavić zabija redovito, a jeftiniji je od Mandžukića?! Nevjerojatno!