Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Manchester City preko Evertona do polufinala

Premier League - Manchester City v West Ham United
CLIVE BRUNSKILL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.03.2021.
u 21:21

Susret je odlučen u samoj završnici, City je do vodstva stigao u 84. minuti kada je Gundgogan najbolje reagirao na odbijenu loptu od grede nakon udarca Laoprtea, da bi prolazak potvrdio De Bruyne u 90. minuti.

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u polufinale engleskog FA Kupa svladavši u četvrfinalu kao gosti Everton sa 2-0 (0-0).

Susret je odlučen u samoj završnici, City je do vodstva stigao u 84. minuti kada je Gundgogan najbolje reagirao na odbijenu loptu od grede nakon udarca Laoprtea, da bi prolazak potvrdio De Bruyne u 90. minuti.

Ranije u subotu je Southampton prvi izborio polufinale svladavši kao gost posljednjeg drugoligaša preostalog u natjecanju Bournemouth sa 3-0 (2-0). Goste je u vodstvo doveo Djenepo (37), da bi potom dva gola postigao Redmond (45+1, 59) za konačnih 3-0.

U nedjelju su na rasporedu preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Chelsea - Sheffield United i Leicester City - Manchester United.

Spezia - Cagliari 2-1, Erliću 81 minuta

Nogometaši Spezije u susretu su 28. kola talijanskog prvenstva ostvarili važnu pobjedu u borbi za ostanak svladavši na svom terenu Cagliari sa 2-1 (0-0), a mladi hrvatski stoper Martin Erlić u toj je pobjedi sudjelovao do 81. minute.

Spezia je povela 2-0 golovima Piccolija (49) i Maggiorea (80), da bi Pereiro (83) uspio tek smanjiti na 2-1. Spezia je sada 15. sa 29 bodova, sedam više od 18. Cagliarija koji je ostao u zoni ispadanja s bodom manje i dvije odigrane utakmice više od 17. Torina.

Ranije u subotu Bologna je velikim preokretom kao gost svladala posljednji Crotone sa 3-2 (0-2). Domaći su u prvom poluvremenu poveli sa 2-0 preko Messiasa (33) i Simyja (41-11m), no u nastavku su Soumaoro (62), Schouten (70) i Skov Olsen (84) kreirali veliki preokret. Bologna je sada 10. na ljestvici sa 34 bod, dok je Crotone ostao na dnu sa 15 bodova.

Schalke - Borussia M'gladbach 0-3

U posljednjem subotnjem dvoboju 26. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Moenchengladbach je s 3-0 (1-0) slavila na gostovanju kod Schalkea.

To je prva pobjeda momčadi iz Moenchengladbacha u Bundesligi od 22. siječnja te nakon sedam utakmica u kojima je Borussia doživjela pet poraza i osvojila samo dva boda. Schalke je, pak, po 18. put izgubio u ovoj sezoni.

Strijelci za Borussiju su bili Stindl (15), Lainer (63) i Elvedi (72). S 36 bodova Borussia je privremeno zasjela na deveto mjesto.

Huesca - Osasuna 0-0

Bez pogodaka je završio dvoboj 28. kola španjolske La Lige u kojem je Huesca u subotu ugostila Osasunu.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir je za Osasunu igrao od 78. minute.

Nice - Marseille 3-0

Nogometaši Nice na svom su terenu svladali Olimpique Marseille s uvjerljivih 3-0 (1-0) u subotnjem dvoboju 30. kola francuskog prvenstva.

Za prvi poraz nakon dvije uvodne pobjede novog trenera Marseille Jorgea Sampaolija zaslužni su bili Thuram (34), Gouiri (74) i Claude Maurice (90+1).

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Marseille, a u 78. minuti zaradio je žuti karton.

Osasuna je s 30 bodova ostala na 13. mjestu i sedam bodova iznad zone ispadanja, dok je Huesca s 21 bodom i dalje na dnu ljestvice La Lige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije