Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR ŠTIMAC

'Mamiću nikad nije palo na pamet sugerirati mi tko će igrati, iako je javna tajna da sastavlja reprezentaciju'

Izbornik indijske reprezentacije Igor Štimac na konferenciji za medije uoči utakmice s Katarom
{byline}
06.06.2022.
u 14:00

Mamić je pobijedio, učvrstio svoju poziciju iz vlastitih interesa. – Tu se ne bih mogao složiti s vašom konstatacijom. On je imao veliki strah da ću ja privilegije koje je imao Dinamo prebaciti Hajduku. Rekao je da u mojim venama teče više bijele krvi nego u njegovima modre. Rekao je da ne može takav Hajdukovac voditi HNS – tvrdi Štimac

Igor Štimac imao je namjeru postati novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a u trenucima najdramatičnije skupštine HNS-a u povijesti 17. prosinca 2010. izgubio je u glasovanju od Vlatka Markovića 25:24. Imao je u tome prste i Zdravko Mamić, a kako danas na to gleda izbornik Indije, ispričao je u razgovoru za Sportklub.

– Kao na poraz pravne države, ništa drugo – započeo je Štimac pa nastavio:

– Ponosan sam na sve one ljude koji su prepoznali u meni čovjeka koji će donijeti radikalan zaokret u odnosima unutar nogometa. Veliki pritisci, podmetanja, u dvoboju dva programa. Jednog koji nije postojao i drugi koji je nudio nešto novo. Važno je tu naglasiti da su mediji kao Vlatkovog nasljednika vidjeli ili Bobana i Šukera. Razgovarao sam s obojicom i oni su mi rekli da se ne namjeravaju kandidirati – rekao je Štimac iz Kalkute s okupljanja reprezentacije Indije.

Tvrdi da je u svom planu imao izgradnju četiri kampa po regijama, dva mala stadiona u Vukovaru i Kninu za mlađe dobne reprezentacije.

– Naravno, imali smo ideju i baviti se natjecanjem, te sređivanjem sudačke organizacije. Još tada sam govorio kolika je važnost TV prava. Sada se to daje na sva zvona – pojasnio je Štimac.

– Imali smo želju razgovarati s Vladom jer stadion je nužnost. No, ne nacionalni, već stadion koji će cijelu godinu biti u pogonu, gdje bi klubovi igrali. Bilo je tada previše nesuglasica. Ne možeš investirati u stadion velik novac, a da se na njemu odigra par utakmica reprezentacije – dodirnuo se Štimac i teme koja je rak-rana svima u Savezu već godinama.

– Vlatko je tada već bio teško bolestan, a prije toga u trenucima kada sam ja bio član Izvršnog odbora vodili smo žestoke rasprave. Nismo se slagali i jedan od mojih motiva da postanem predsjednik HNS-a bila je u činjenici da je on već bio dosta bolestan, da Savez nije funkcionirao, a Zorko Srebrić je sve vješto prikrivao. Imali su oni već tada detaljne upute što i kako raditi – objašnjava Štimac činjenicu da to zapravo nije bila borba protiv Markovića nego protiv Mamića.

Unatoč svemu Štimac je svejedno postao izbornik hrvatske reprezentacije.

– U životu pamtiš, ali ako želiš živjeti, raditi, natjecati se, onda su neke stvari neizbježne. Prije svega ja sam želio biti nogometni trener. To je bio moj izbor. I kada se otvorila ta mogućnost, morao sam sjesti s njim i Šukerom i razgovarati. No, nije mu nikad palo na pamet sugerirati mi tko će igrati, iako je kao javna tajna da sastavlja reprezentaciju – rekao je Štimac.

Mamić je dakle pobijedio i učvrstio svoju poziciju iz vlastitih interesa.

– Tu se ne bih mogao složiti s vašom konstatacijom. On je imao veliki strah da ću ja privilegije koje je imao Dinamo prebaciti Hajduku. Rekao je da u mojim venama teče više bijele krvi nego u njegovima modre. Rekao je da ne može takav Hajdukovac voditi HNS – tvrdi Štimac

– To je bila njegova velika pogreška. Da sam ja bio predsjednik HNS-a, ništa mu se od ovog što mu se dogodilo ne bi dogodilo niti bi izašlo u javnost. Ja bih ga doveo u red po pitanju ponašanja, jer on je tim svojim istupima samo i jedino štetio sebi i svojim poslovima – sigurno zaključuje Štimac.

>> Pogledajte što je Modrić rekao uoči utakmice

Ključne riječi

Komentara 3

FN
Fr@njo
14:50 06.06.2022.

a onaj mali za kojeg nitko nije nikad cuo a debitirao protiv Belgije, jednom i nikad vise i nigdje vise...koja je tu lova bila u pitanju , a , gansteru

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
15:28 06.06.2022.

Stimac je totalno propao covik,di god je sta radija sve propalo.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
14:29 06.06.2022.

Za koliko si para prodao Srnu i Pletikosu ?? Znamo da je Hajduk dobio 1,5 mil eur-a. Zanima me kolika je bila stvarna cijena. Puta 5 ili puta 7 ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije