Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER - DINAMO 0:6 Dinamovi nogometaši protutnjali su kroz Zaprešić

Maksimirski uragan

dinamo1.jpg
import
24.10.2005.
u 14:44

ZAPREŠIĆ - Kad je prije nekoliko dana Dinamov trener Josip Kuže rekao “ova je Zvezda četvrti razred europskoga nogometa, Dinamo bi je razbio”, mnogi su ga sumnjičavo gledali. No, sudeći po onome što su Zvezda i Dinamo pokazali u susretima protiv istoga suparnika, na istome travnjaku, protiv Intera u Zaprešiću, onda je Kuže i te kako u pravu...

Iskreni Bogdan
Plavi je uragan, naime, pomeo domaćina, visoka 6:0 (3:0) pobjeda zapravo i nije pravi odraz viđenoga! Ne, nije to bahata i subjektivna ocjena, i Interov trener Srećko Bogdan kaže: - Primili smo šesticu, a mogli smo barem još toliko - bio je iskren Bogdan.

Na krilima razigranih Eduarda, Modrića, Mamića i Čorluke, Dinamo je protutnjao Zaprešićem! Posebno je oduševio hrvatski Brazilac Eduardo, silna racionalnost prožeta pravim osjećajem za pogodak i savršenim tehničkim umijećem, na kraju je rezultirala burnim pljeskom i ovacijama svih gledatelja! Pa kako i ne bi zapljeskao svaki ljubitelj nogometa - tri lijepa pogotka i dva iznuđena jedanaesterca (samo je drugog Bošnjak iskoristio, u prvom je uzdrmao vratnicu!) konkretan su Eduardov učinak, uz još niz driblinga i poteza za uzdah...

- Namjerno sam ga u 73. minuti zamijenio Ljubojevićem, zaslužio je Eduardo pljesak, pružio nam je svima spektakl za koji je morao biti nagrađen - pričao je dan poslije zadovoljni trener modrih Josip Kuže.

A razloga za zadovoljstvo doista ima. Rezultat je uvijek mjerilo rada. I kad se pobijedi sa 6:0, osmijeh se ne skida. Međutim...

'Bit ćemo još bolji...'
- Ima još prostora za poboljšanja, posebno u realizaciji. Nadalje, zasmetao mi je prazni hod u zadnjih 20 minuta prvoga poluvremena, o tome ću razgovarati s igračima. Najprije ću im, dakako, čestitati, ali moramo otvoreno i hladno analizirati svaku utakmicu. I uvjeravam vas, bit ćemo još bolji - kaže Kuže. Teško je ne povjerovati treneru! Jer, Kuže ne lupeta, ne prijeti praznom puškom, nego radi i ubire plodove rada. Ali, što se dogodilo u Osijeku prije dva tjedna?

Pozivnica za Varteks
- Bila je to iznimka! Ne, nismo bili bahati, ali takvo se što moralo dogoditi i dobro je da se dogodilo što prije. I više neće biti iznimaka - kaže trener.

Lani su se modri iz Zaprešića u Maksimir vraćali obilaznicom, dok su ih bijesni navijači čekali pred stadionom. U nedjelju su navijači skandirali njihova imena, grlili su ih, čestitali im. A u subotu u Maksimir stiže vodeći Varteks. Kakva je to pozivnica, ta furiozna zaprešićka šestica...


INTER - DINAMO 0:6

Zaprešić igralište ŠRC Zaprešić.
Gledatelja 4500.
Vrijeme sunčano, ugodno.
Sudac Širić (Osijek) 7.
Igrač utakmice Eduardo
Strijelci:
0-1 Eduardo (13, Buljat)
0-2 Modrić (19)
0-3 Čorluka (45, Modrić)
0-4 Bošnjak (48, 11m)
0-5 Eduardo (53, Mamić)
0-6 Eduardo (70)

INTER:
Mišković 5
Radeljić 4
S. Pecelj 5
Polovanec 5
Jelić 5
Čagalj -
(od 10. Čižmek) 5
Janjetović 5
Kukec 5
Poljak 5
M. Pecelj 4.5
(od 46. Gulić) 5
Piškor 5

DINAMO:
Turina 7
Drpić 6.5
Buljat 6.5
Cesar 6.5
Čorluka 7.5
Mitu 6
(od 46. Čale) 6
Mamić 7.5
Chago 6
Modrić 8
(od 58. Marić) 6
Bošnjak 7
Eduardo 9
(od 73. Ljubojević) -


Eduardo ne zna himne...

Sjajan je bio Eduardov učinak, da je novinar koju bi ocjenu sebi upisao? - Pa, recimo 7,5 - bio je skroman Dinamov napadač. Mi smo mu dali ocjenu i pol više. A koju će himnu zapjevati u srijedu u Splitu, kad će u hrvatskome dresu igrati protiv svojih sunarodnjaka? - Ni jednu! Hrvatsku još nisam naučio, a brazilsku sam već zaboravio - rekao je uz osmijeh. (pj)


Skoblar gledao modre

Na zaprešičkim tribinama bio je i Josip Skoblar, nekad proslavljeni nogometaš, koji je zadnjih godina savjetnik u marseilleskom Olympiqueu, zadužen za dovođenje igrača. - Svidio mi se Dinamo, moćan je i jak - kaže Skoblar. - Ima li igrala za Marseille? - Ha, uvijek ih ima! No, nećemo još otkriti njihova imena - bio je tajnovit Skoblar, no ipak je izdvojio Eduarda, Modrića, Bošnjaka, Cesara, te kapetana Mamića. (pj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije