Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA ZAVRŠNICA

Majer za VL: Ma kakav rasizam, mi smo samo slavili, a Englezi krivo shvatili

03.04.2021.
u 09:21

– Pa istina, bilo je “čupavo”, ali je na kraju ispalo najbolje moguće. Istina je i da je sve to bilo malo sretno, ali neka, bar je bilo slatko – kaže nam Lovro Majer koji je već jučer odradio trening s Dinamo i otputovao u Šibenik

Burno je bilo u posljednjoj utakmici naše U21 reprezentacije na Euru u Kopru, gubili su izabranici Igora Bišćana s 0:2 i u tom trenutku su Englezi išli u četvrtfinale, a naši bi se oprostili od Eura koji se nastavlja u svibnju. No, 15 minuta prije kraja ušao je Lovro Majer i u tih 15 minuta igrao je sjajno, a onda i asistirao Bistroviću koji je raspalio i pogodio pod prečku engleskih vrata. Za 1:2 poraz, ali i veliko slavlje naših jer s tim su pogotkom mladi hrvatski reprezentativci otišli u četvrtfinale Europskog prvenstva. No, bilo je “čupavo”.

– Pa istina, bilo je “čupavo”, ali je na kraju ispalo najbolje moguće. Istina je i da je sve to bilo malo sretno, ali neka, bar je bilo slatko – kaže nam Lovro Majer koji je već jučer odradio trening s Dinamo i otputovao u Šibenik.

Jeste li se uplašili kad je pao taj drugi engleski pogodak?

– Naravno da jesam, prije toga smo bili u dobroj poziciji i onda primiš taj drugi gol koji te izbacuje s Eura. Ali, isto tako sam vjerovao da se možemo vratiti, da možemo zabiti taj gol za prolaz.

Niste igrali protiv Švicarske, a protiv Engleza ušli ste u zadnjih 15 minuta, o kakvoj je ozljedi bila riječ?

– Nije to čak ni bila nekakva ozljeda. Osjetio sam malo zatezanje, a nakupilo se i umora pa je bilo bolje preskočiti tu drugu utakmicu.

Na kraju utakmice, u slavlju Hrvatske, neki su engleski igrači tražili tučnjavu, što se zapravo dogodilo?

– Nemam pojma, ali mislim da su krivo protumačili naše slavlje, valjda kao provokaciju, ali to je bilo naše slavlje, nije imalo nikakve veze s njima.

Neki engleski mediji spominju i da je bilo rasizma, ali oglasio se i sam engleski igrač i izbornik, koji su incident opravdali njihovom nervozom, frustracijom jer su ispali.

Ma kakav rasizam!

Je li bilo veliko slavlje nakon odlaska s travnjaka?

– Nije bilo nikakve prave fešte, slavili jesmo, veselili se, ali ništa posebno. Odmah smo sjeli u autobus i krenuli u Zagreb, svi mi odmah imamo obveze u klubovima, nema baš vremena za bilo što drugo.

Bilo bi lijepo kad bi bilo slavlja i nakon četvrtfinala sa Španjolskom.

– Bit će to “vesela” utakmica, ali ja sam govorio i prije ovih utakmica u skupini da imamo kvalitetu, da vjerujem u nas, pa je tako i sad kad idemo na Španjolsku. Vratit će nam se još nekoliko igrača koji su sad izostali. Španjolci jesu dobri i jaki, ali, bez podcjenjivanja, mislim da su malo slabiji nego proteklih godina. No, najvažnije je da mi vjerujemo u sebe, da u toj utakmici budemo pravi i onda možemo proći – kaže nam Lovro Majer.

Očekivali smo da će možda on i još neki igrači dobiti poštedu nakon tih obveza u reprezentaciji, ali Lovro je s plavima otišao u Šibenik.

– Pošteda? Ne želim je, ja želim uvijek igrati, ne preskakati utakmice, želim zabijati golove, asistirati, pobjeđivati, takav je moj stav uvijek bio. A odmarat ću se kad imamo lakši trening pred utakmicu, jer slobodnih dana ionako nemamo s obzirom na sve utakmice koje imamo.

Kako se onda uspijevate oporaviti za nove napore?

– Moram paziti na sebe, svaki od nas. Idem ranije spavati, pogotovu pred utakmicu, stalno pazim što jedem. Drukčije ne bi išlo, “raspao” bih se.

Šibenik je slavio u Maksimiru, napravio iznenađenje, a sad je čak i prilična nepoznanica s obzirom na to da su promijenili trenera, da im je na klupu sjeo Španjolac.

– Ne znam kakvi su sad, ali znam da imaju dobre igrače, “upoznali” smo ih i u Maksimiru gdje su, reći ću otvoreno, zasluženo pobijedili. No, sad će to biti drukčija priča, mi ćemo “malo” drukčije ući u tu današnju utakmicu, koja nam je jako važna, želimo kući donijeti bodove.

Nakon Šibenika slijedi novi veliki europski ispit, prvi susret s Villarrealom u četvrtfinalu Europske lige, još jedna povijesna utakmica Dinama, ali ovaj put s pravom nosi epitet povijesna, jer plavi nikad u novijoj povijesti nisu igrali u četvrtfinalu europskih natjecanja.

– To su utakmice kakve svi želimo i čekamo i ja ponovno vjerujem da mi možemo proći dalje. Ali, idemo prvo obaviti ono što moramo u Šibeniku, nama je prioritet naša liga, to je naš cilj broj jedan, sve ostalo je bonus kojem se veselimo.

Dinamo je već igrao s Villarrealom, slavio je u Zagrebu, ali onda stradao u Španjolskoj, kakav je današnji Villarreal koji u Španjolskoj pokušava ponovno uhvatiti pozicije koje vode u Europu?

– Ne znam još previše detalja o njima, znam da u ovom trenutku u ligi ne stoje kako su željeli, ali igraju jako dobro. Imaju odlične igrače, igraju pravi španjolski nogomet, dakle lijepi nogomet, ali bez obzira na sve, vjerujem u naš uspjeh, u našu momčad – zaključio je Lovro Majer koji je očito i dalje u odličnoj formi, a takav će treneru Dinama Damiru Krznaru trebati i u borbi za naslov prvaka koja je neizvjesnija nego proteklih godina, ali i za taj Villarreal.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Belski
Belski
09:57 03.04.2021.

Ča se pravdate Majeru? Jeste klekli na kolenah? Jeste. Pa sad klečite na kolenah do konca. Ako ''mainstream'' reče da je to rasizam, onda je to rasizam. Klečite i dalje.

NE
Nemanadimak
10:40 03.04.2021.

Pazi oni pozivaju na klecanje i pozivaju se na BLM a nakon tekme napadaju kao divljaci. Koji je to vandalizam na krilima antirasizma. Izbbjegavati ove konflikte i pokazati im na terenu tko smo mi. Bravo decki i samo tako daljee hrabro i pametno.

Avatar Svrab
Svrab
09:37 03.04.2021.

Englezi su mislili da naši plešu kao Zulu ratnici pa im je proradio gen da ih moraju pohvatati u ro...lje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije