Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI IGRAČ EUROPE

Luka Modrić: Posebno sam ponosan što sam kapetan Hrvatske!

Modrić
Foto: uefa.com
1/5
30.08.2018.
u 19:27

- Realovi uspjesi su nadrealni. Ovu momčad krasi pobjednički karakter, zajedništvo i kvaliteta, ali ništa od ovoga ne bi bilo važno da nismo prava obitelj. Ova sezona će biti još teža jer će nas svi željeti skinuti s trona - kazao je Luka.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA) na svečanosti koja je održana u četvrtak za vrijeme ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu.

Modriću je to drugo veliko priznanje u posljednjih 30-tak dana nakon što je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je hrvatska vrsta osvojila drugo mjesto, proglašen najboljim igračem.

Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

Modrić
1/11

- Ovo je predivno, nevjerojatno ostvarenje sna. Igram za najbolji klub na svijetu i osvajam trofeje. Kapetan sam hrvatske reprezentacije na što sam posebno ponosan. Nedavno smo ostvarili nevjerojatan uspjeh na Svjetskom prvenstvu. Ponosan sam na sve što sam učinio, samo trebam nastaviti - poručio je Modrić.

Luka je u Kneževini osvojio i nagradu za najboljeg veznjaka, a glavni konkurenti bili su mu Nijemac Toni Kroos i Belgijanac Kevin De Bruyne. Ivan Rakitić je bio sedmi.

- Realovi uspjesi su nadrealni. Ovu momčad krasi pobjednički karakter, zajedništvo i kvaliteta, ali ništa od ovoga ne bi bilo važno da nismo prava obitelj. Ova sezona će biti još teža jer će nas svi željeti skinuti s trona - kazao je Luka.

Fantastičnu godinu u kojoj je u dresu vatrenih osvojio svjetsko srebro, a s Real Madridom četiri trofeja pri čemu i europsku krunu, mogao bi zaokružiti i nagradom za najboljeg igrača svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

UEFA je nagradu za najboljeg nogometaša Europe pokrenula 2011. godine a nagrade su do sada osvajali Leo Messi (2011, 2015), Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) i Cristiano Ronaldo (2014, 2016, 2017). Sada se u ovo ugledno društvo uvrstio i Modrić.

Nagradu za najboljeg napadača dobio je Portugalac Cristiano Ronaldo kojem su glavni konkurenti bili Lionel Messi i Mohamed Salah. Nagradu za najboljeg vratar dobila je 'jedinica' Real Madrida Keylor Navas koji je slavio ispred Alissona Beckera i Gianluigija Buffona. Najbolji branič je još jedan igrač Reala Sergio Ramos kojem su glavni konkurenti za ovo priznanje bili klupski suigrači Marcelo i Raphael Varane. Peto mjesto u ovoj konkurenciji osvojio je branič hrvatske vrste i Liverpoola Dejan Lovren.

Nagradu za najbolju nogometašicu dobila je Dankinja Pernille Harder, napadačica Wolfsburga.

Posebno priznanje UEFA-e, Predsjedničku nagradu za profesionalne i osobne uspjehe u karijeri dobio je David Beckham. Beckham je osvojio šest naslova prvaka Engleske, dva FA kupa i Ligu prvaka s Manchester Unitedom, a onda je s Realom osvojio naslov prvaka Španjolske. Igrao je i za Los Angeles Galaxyja i Milan, a karijeru je završio s PSG-om 2013. On je treći engleski nogometaš koji je primio ovu nagradu nakon Bobbyja Robsona (2002) i Bobbyja Charltona (2008).

UEFA je prvi put ovu nagradu dodijelila 1998. godine, a među dobitnicima su i Alfredo Di Stefano (2007), Eusebio (2009), Raymond Kopa (2010), Gianni Rivera (2011), Franz Beckenbauer (2012), Johan Cruyff (2013), Josef Masopust (2014), te Francesco Totti (2017).

UEFA je ove godine dodijelila i nagradu "Equal Game” za svoj doprinos u promociji različitosti i uključivanju LGBT zajednice, a prvi dobitnik je Gruzijac Guram Kashia. Bivši igrač Vitesea je prošle sezone nosio kapetansku traku u bojama LGBT zajednice, zajedno sa ostalim kapetanima u nizozemskoj ligi, nakon čega je doživio niz neugodnosti u rodnoj Gruziji. Njegov potez osuđen je u većem dijelu javnosti u Gruziji, a čak je bilo poziva i da ga se izbaci iz reprezentacije.

- Čestitam Guramu zbog njegovog snažnog karaktera i hrabrosti. Iako su njegove akcije rezultirale prijetnjama i uvredama mnogih grupa, propagirao je toleranciju i prihvaćanje - kazao je predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, u obrazloženju nagrade.

DOBITNICI NAGRADA
Najbolji igrač: LUKA MODRIĆ (HRV/Real Madrid)
Najbolji vratar: Keylor Navas (Kos/Real Madrid)
Najbolji branič: Sergio Ramos (Špa/Real Madrid)
Najbolji veznjak: LUKA MODRIĆ (HRV/Real Madrid)
Najbolji napadač: Cristiano Ronaldo (Por/Real Madrid/Juventus)
Najbolja nogometašica: Pernille Harder (Dan/Wolfsburg), Ada Hegerberg, Amandine Henry 
Predsjednička nagrada: David Beckham (Eng)
Nagrada Equal Game: Guram Kashia (Gru/San Jose)

>> Pogledajte kako je Marko Livaja udario protivnika

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Mi sami
Mi sami
19:54 30.08.2018.

Hrvat najbolji na svijetu!

DR
drugPlenky
19:37 30.08.2018.

I mi smo ponosni na junačko hrvatsko srce. Bravo Luka

DU
Deleted user
19:50 30.08.2018.

I mi smo obožavani Luka posebno ponosni što si ti kapetan hrvatske reprezentacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije