Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV ŠPRUK

Ludim frizurama privlači pažnju, a igrom je zaradio poziv portugalskog giganta

07.03.2021.
u 12:00

– Iznenadio me poziv u Sporting i bio mi je neočekivan. Razmišljao sam o odlasku u inozemstvo tek nakon završetka ove sezone – počeo je svoju priču Špruk

Tomislav Špruk (22) još do jučer igrao je u Paket24 Premijer ligi, a onda je preko noći pojačao portugalski Sporting. Debitirao je u bijelo-zelenom dresu u Berlinu protiv “lisica” u posljednjem kolu skupine EHF Europske lige.

– Iznenadio me poziv u Sporting i bio mi je neočekivan. Razmišljao sam o odlasku u inozemstvo tek nakon završetka ove sezone – počeo je svoju priču Špruk.

Kako ste se snašli u Lisabonu?

– Nisam zapravo još ni razgledao Lisabon, jer smo u desetak dana imali dva gostovanja, a put traje po nekoliko dana. Privremeno sam smješten u jednom stanu blizu dvorane koji dijelim s dvojicom suigrača, ali uskoro bih se trebao preseliti u drugi stan, u kojem ću biti samo s jednim suigračem.

Tko vam je konkurencija na krilu u klubu?

– Arnaud Bingo, međutim on je trenutačno ozlijeđen i to mi je prilika da se dokažem.

U Lisabonu je velika konkurencija između Sportinga i Benfice u svim sportovima, jeste li to već osjetili u ovim prvim danima boravka u Portugalu?

– Prvog dana kada sam došao rečeno mi je da se svaki poraz može prihvatiti, ali kada igraju Sporting i Benfica, to je nešto posebno i to se ne smije izgubiti.

U kratko vrijeme Varaždin je ostao bez vratara Sandra Meštrića, koji je otišao u francuski Aix, te bez vas. Koliko će se to odraziti na ambicije kluba ove sezone?

– Ambicije Varaždina za ovu sezonu visoke su i iskreno se nadam da će osvojiti prvo mjesto u ovom regularnom dijelu lige. Sigurno da će se naš odlazak odraziti na neki dio igre, ali ovo je ekipni sport i uvijek se može nekako prilagoditi situaciji.

Prvi ste put otišli ovako daleko od kuće, je li postojao strah kako ćete se snaći?

Nije postojao strah, već samo pozitivna nervoza koja je nestala nakon nekoliko dana kad sam se malo prilagodio njihovu sustavu.

Tko vam je najveća podrška u sportskom razvoju?

– Najveća podrška su mi, naravno, moja obitelj, djevojka Marinela i moji prijatelji, koji me podržavaju u svemu što radim. Što se tiče sportskog razvoja, imao sam jako puno dobrih trenera zbog kojih sam došao do ovog nivoa – Dinko Đanković, Luka Panza, Željko Čagalj, Davor Dominiković i Damir Turković.

Što najčešće radite kad nema treninga i utakmica, kako provodite slobodno vrijeme?

– Slobodno vrijeme provodim najčešće s djevojkom i prijateljima, odem malo do obitelji, gledam serije i filmove, pročitam pokoju knjigu...

Primjećuje se da veliku pažnju posvećujte frizurama.

– Ne bih rekao da posvećujem neku veliku pažnju frizurama, ali volim isprobati svašta u životu, pa tako i frizure. Imam omiljenu frizerku Natali kod koje se šišam gotovo cijeli 
život. Ne znam još tko će me sada frizirati u Portugalu, ali već ću nekoga pronaći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije