Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON REMIJA

Lovren na društvenim mrežama oštro rekao što misli o spornom penalu

19.06.2021.
u 10:27

"Gol smo dobili iz dvojbenog penala, ali bolje nismo ni zaslužili u prvom dijelu. U nastavku smo se digli, imali gol i prilike, ali imali su ih i oni"

Nekako su svi odmahnuli rukom nakon poraza od Engleza u prvom kolu skupine D na Euru 2020, jer kao to su Englezi pa nema veze - Česi su pak u očiju sviju nas bili prava šansa za prve bodove i Hrvatska ih je u tom susretu i uzela. No, ne tri kao što su se mnogi nadali, već samo jedan nakon remija (1:1). Sada zezanja više nema, sve je kristalno jasno - vatreni u zadnjoj utakmici protiv Škotske u utorak moraju pobijediti kako bi prošli skupinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dejan Lovren

Perišić u elitnom društvu

Valjda tada neće biti iznenađenja s bijele točke. U susretu protiv Čeha prvo nas je tako iznenadio gol Patrika Schicka. Izgledalo je sve to i malo dramatično jer onako krvava nosa kojeg mu je uneredio Dejan Lovren svojim laktom, luđački je gledao prema našem vrataru Livakoviću i na kraju i zabio u 37. minuti.

Schick je tako postigao sva tri pogotka za Češku na ovom Euru; najviše od svih čeških igrača na nekom velikom turniru još od Milana Baroša na Euru 2004. koji je zabio pet golova.

No, vratimo se na hrvatsku vrstu čiji je obraz u Gasgowu, na Hampden Parku pred 10,000 gledatelja, spasio Ivan Perišić.

On je u 47. zabio gol za izjednačenje. Ušao je tako u elitno društvo trojice igrača koji su zabili na zadnja četiri velika natjecanja; Svjetskom prvenstvu 2014., Euru 2016., Svjetskom prvenstvu 2018. i ovogodišnjem Euru. U tom su društvu Cristiano Ronaldo i Romelu Lukaku.

Osim toga Omišanin je postao i prvi Hrvat koji je zabio na četiri velika natjecanja. To mu je 29. gol za reprezentaciju u 103. nastupu. Toliko ima i Eduardo da Silva, a ispred njih samo su Mario Mandžukić s 33 i Davor Šuker s 45 golova.

A evo što je strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku rekao nakon utakmice:

– Svi moramo dati više. Od Livakovića do napadača. U drugom dijelu smo dali gol, ali nije to-to. Svi igrači moraju dati 20 do 30 posto više, inače ćemo ići doma nakon grupne faze. Bit će teško u zadnjem kolu protiv Škotske jer se igra pred njihovom publikom. Međutim, moramo doći k sebi, popričati i pripremiti se za Škotsku – rekao je Perišić za HTV.

Kapetan Luka Modrić nije podbacio, borio se za svaku loptu i na kraju dobio nagradu za igrača utakmice.

– Dojam nije dobar, ušli smo loše, bez samopouzdanja. Moramo biti bolji, ako želimo dalje. Ostaje gorak okus. Nadali smo se pobjedi, nažalost nismo došli do nje. Loše smo ušli u utakmicu, neorganizirano. Vratili smo se u drugom dijelu, ali to nije bilo dovoljno. Sada moramo pobijediti u zadnjoj utakmici kako bi prošli dalje. Mislim da je to dobro jer tako ćemo pokazati je li nam mjesto tamo.

Česi kao da su išli 200 na sat

Nikola Vlašić u igru je ušao u 62. minuti, a evo kako je prokomentirao remi:

– Prvo poluvrijeme je bilo loše, nismo bili na nivou. Gol smo dobili iz dvojbenog penala, ali bolje nismo ni zaslužili u prvom dijelu. U nastavku smo se digli, imali gol i prilike, ali imali su ih i oni. Česi su mi izgledali agresivnije od nas, kao da su išli 200 na sat. Svaka utakmica je teška, pa tako i ona koja nas čeka, protiv Škotske. Moramo je pobijediti.

Dejan Lovren skrivio je penal zbog kojeg je Hrvatska morala loviti zaostatak, no svjestan je i da igra cijele vrste nije bila na najboljem nivou.

– Ne znam kako sam drugačije mogao skočiti i držati ruke prilikom skoka, nego onako kako sam napravio protiv Schicka. Osim toga, ja njega uopće nisam vidio. Uostalom, kako da skačem, kao svijeća, ruku uz tijelo? To je nemoguće. Što se tiče naše igre, neke stvari ne štimaju. Ne znam što se čekalo? Da oni odigraju svoje poluvrijeme? Nije svemu kraj, ima još jedna utakmica i ja vjerujem u ovu momčad. Navijačima poručujem da ćemo protiv Škotske dati više od ovoga. Nemamo se što lagati. Mi smo u nekim situacijama poluaktivni umjesto da ih stisnemo. U prvih deset minuta imali su oni ni sam ne znam koliko centaršuteva. Ne znam zašto smo im to dopustili.

Kasnije se oglasio i na Twittwru:

- Vic od penala - kratko je napisao.

 

U češkom su taboru zadovoljni rezultatom.

– Cijenim rezultat koji smo postigli. Remi je pošten rezulta jer su obje momčadi imale šanse. Šteta što smo uopće došli do izjednačenja prije kojeg sam se ja okliznuo. Perišič je bio bobar i pokazao je svoje šuterske kvalitete – rekao je češki branič Vladimír Coufal.

Croatia v Czech Republic - UEFA Euro 2020 - Group D - Hampden Park Croatia's Dejan Lovren speaks to referee Carlos del Cerro Grande after the UEFA Euro 2020 Group D match at Hampden Park, Glasgow. Picture date: Friday June 18, 2021. Andrew Milligan Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Andrew Milligan/PA Images/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 10

GE
geronimo43
11:37 19.06.2021.

Dobro je da Duke nije igrao. Brekalo nula Vrsaljko nezna di sa loptom Kramaric nemoze trcat tesko mu rebic ko tuva bez glave. Stavi Dinamov napad bolji je od svih njih. Za koga cuvas Orsica Dalicu?

Avatar duje912
duje912
12:06 19.06.2021.

e moj lovren. TI si skrivio penal..ne udara se laktom u glavu u šesnaestercu .sad valda kužiš i zašto

DU
Deleted user
10:57 19.06.2021.

Uglavnom da smo mi suca okrivili sto smo nesposobni postic vise golova od protivnika.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije