Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Lokomotiva na Dinamov pogon, Kramarić zabio dva i asistirao

'24.02.2012., Zagreb - Stadion Maksimir, 19. kolo MAXtv Prve lige, utakmica Lokomotiva - Zadar.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
24.02.2012.
u 19:06

Na proljetnom startu u praznome Maksimiru (samo 250 gledatelja) nogometaši Lokomotive posve su nadigrali Zadar i zasluženo osvojili tri boda pobijedivši sa 3:0 (1:0) pogocima jesenskih dinamovaca Šituma i Kramarića (2)

 Lokosi su od 27. minute igrali s igračem više i ni jednoga trenutka nije bila upitna pobjeda domaćina. Već u 3. minuti domaćin je poveo. Kramarić je na lijevoj strani bio spretniji od neiskusnog, 17-godišnjeg braniča Gržana, uzeo mu je već izgubljenu loptu i lijepo centrirao s korner-crte. A Šitum je krasno poletio zrakom i udarcem glavom sa sedam metara zakucao loptu u mrežu!

Rano je vodstvo, dakako, dalo poleta domaćinu i do kraja poluvremena igralo se na zadarskom dijelu travnjaka. Dominacija domaćina bila je još izraženija nakon 27. minute, kad je isključen Mršić zbog udarca laktom u glavu Ademija, u skoku na centru za loptom. Pukla je Ademiju arkada, bilo je "krvi do koljena" i veznjak lokosa vratio se u igru "zakrpan", tek nakon petominutnog pružanja pomoći!

Do kraja prvog dijela još je jednom zaprijetio Kramarić (35. minuta), a u 39. minuti Antolić je imao čistu priliku, no vratar Zadrana Gluić zaustavio je loptu nakon njegova udarca s desetak metara. Iako je imao igrača više, Ivković, začudo, ništa nije mijenjao ni igrački, a ni u rasporedu svoje momčadi sve do 65. minute pa je Zadar dobro parirao domaćinu.

No samo do 72. minute, kad je u Maksimiru sve bilo odlučeno. Antolić je izveo udarac iz kuta, Jerbić je promašio loptu, a spretni Kramarić s dva je metra zatresao mrežu za 2:0! A pet minuta prije kraja, nakon ubacivanja Pjace, Kramarić je petom s tri metra postigao svoj drugi pogodak za uvjerljivu pobjedu!

Na upit kako komentira podatak da je Rijeka upisala još tri boda bez borbe, jer je, nakon Karlovca, i Varaždinu zbog suspenzije bilo zabranjeno igranje, trener Zadra, Dalibor Zebić, je rekao:

– Ni krivi ni dužni Riječani su upisali tih šest bodova! U skladu sa svime što se događa, želio bih da Šibenik i u subotu ostane suspendiran, oni su nam izravan suparnik za ostanak i njihov bi nam gubitak bodova dao zalet – veli Zebić.

A trener Lokomotive, Tomislav Ivković, kaže:

– Bio sam igrač i uvijek sam na strani igrača. Posebno s iskustvom koje nosim iz Čakovca i Karlovca, gdje ljudi koji vode klub godinama lažu i varaju igrače. Takve lažljive tipove treba potjerati iz nogometa, oni su najveće zlo! A zamislite, tjeraju Zdravka Mamića! Ma da nam je 16 Mamića, onda bi svih 16 klubova imalo uvjete za natjecanje – jasan je Ivković.

Ključne riječi

Komentara 8

XY
xyxyxy
19:42 24.02.2012.

Da je Dinamo na početku sezone dao Lokomotivi Kramarića i Šituma, izborili bi oni i Europu...Možda su ti igrači nedovoljno iskusni ili dobri za Dinamo, ali i dalje puno bolji od igrača ostalih klubova.

OB
-obrisani-
22:00 24.02.2012.

bravo kramaricu i situme bolje vam je igrati nego sjediti na klupi dinama

AB
abaso
19:27 24.02.2012.

ko zna hoće li sevkin mali aca voliti više spanać ili špinat.....???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije