Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RED BULL CLIFF DIVING

Ljubitelj mostarske publike oduševio skokovima sa Starog mosta

skokovi Mostar
Foto: Red Bull Content Pool
1/11
08.09.2018.
u 17:00

- Drago mi je da sam slavio u Mostaru jer je ovo grad s dugom tradicijom skakanja - rekao je Hunt.

Britanac Gary Hunt pobjednik je spektakularnog četvrtog izdanja Red Bull Cliff Divinga, skokova u Neretvu sa Starog mosta u Mostaru. U ženskoj konkurenciji slavila je Meksikanka Adriana Jimenez.

Hunt, ljubitelj mostarske publike, i lani je bio pobjednik pa je tako postao prvi natjecatelj koji je dva puta slavio na skokovima s UNESCO-ovog spomenika. Nakon blijedog jučerašnjeg izdanja, Britanac se sjajnim skokovima uspio probiti do vrha i doći do treće uzastopne pobjede ove sezone. Drugi je bio Čeh Michal Navratil, a treći debitant Catalin Preda iz Rumunjske.

- Drago mi je da sam slavio u Mostaru jer je ovo grad s dugom tradicijom skakanja - rekao je Hunt koji e u posljednjoj seriji izveo najteži skok danas.

Pobjednici Jimenez ovo je bio treći nastup na Starom mostu. Bila je vodeća nakon jučerašnjih prvih serija skokova, a tu je poziciju danas uspjela zdržati usprkos sjajnom finalnom skoku aktualne prvakinje Rhiannan Iffland.

- Ovdje se osjećam kao princeza. Ljudi i grad su prekrasni - rekla je Jimenez.

Muškarci skaču s visine od 27 metara, dok je kod žena skakaonica postavljena na 21 metar. Za skok u Neretvu trebaju se dobro pripremiti jer rijeka ima temperaturu samo 13 stupnjeva i vrlo jake struje. Vratolomije skakača danas je u Mostaru pratilo 15-ak tisuća ljudi, a u grad je stigao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Komentara 1

KR
Krotila
18:02 08.09.2018.

taj turski most,za nas hrvatske Mostarce nema nikakvog značaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije