Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo u Varaždinu

Legendarni napadač Dinama: Plavi nisu uigrani, u momčadi je puno rotacija

Razgrad: GNK Dinamo i PFC Ludogorets u prvoj utakmici 3. pretkola UEFA Liga prvaka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
05.08.2022.
u 17:32

Četvrto kolo HNL-a otvaraju Varaždin i Dinamo (20 sati, MAXsport 1)

Igranje utakmica zgusnutim rasporedom nogometaši Dinama nastavljaju danas u Varaždinu, kod povratnika u prvoligaško društvo koji je pokazao da ne kani u tome društvu plesati samo jedno ljeto. Doduše, krenuo je Varaždin domaćim porazom od Slavena Belupa, ali je potom dobro igrao u Puli i osvojio puni plijen. Odlično je nastavio i protiv Hajduka u sjajnoj atmosferi pred brojnim domaćim i gostujućim navijačima, no ipak je izgubio (0:2) pogocima Marka Livaje i sjajnim obranama Hajdukova vratara Sentića koji se kalio baš u Varaždinu.

Dinamo i Hajduk su doživljaj

Dinamo u Varaždin stiže nakon ne baš dobre igre protiv Ludogoreca, ali može biti i raspoložen jer je pobijedio i odškrinuo vrata play-offa Lige prvaka. Na susret u Varaždinu doći će i Davor Vugrinec, nekoć sjajni napadač Varteksa i Dinama, Varaždinac sa zagrebačkom adresom.

Utakmicu s Hajdukom u Varaždinu gledalo je jako puno ljudi, hoće li tako biti i na utakmici s Dinamom?

- Bilo je odlično na utakmici s Hajdukom, prekrasno, atmosfera i sve ostalo bilo je kako i priliči, a sve je odlično završilo i s našim navijačima i s Torcidom. Nadamo se da će tako biti i danas, dosta će ljudi doći gledati Dinamo, ali to su ipak naši navijači i trebaju doći radi nas. Iako znamo da je Dinamo mamac, i u moje vrijeme je uvijek bilo tako, sve je bilo puno, uvijek je doživljaj kad dođu Dinamo i Hajduk - kaže Davor Vugrinec, nekadašnji igrač varaždinskog kluba, a i danas pomalo uključen u njegov rad.

Sigurno je mamac za gledatelje i odlična igra Varaždina protiv Hajduka?

- Da, igrali smo dobro, bilo je i u Puli dobro, a loše smo igrali protiv Slavena Belupa. I zbog te prve utakmice nam je žao, malo smo previše respektirali suparnika. Ta prva utakmica bila nam je jako bitna, Slaven nam je izravni konkurent. Ukupno, zasad je to dosta dobro i možemo se nečemu nadati. Pa i protiv Dinama igrat ćemo svoju igru, možemo se boriti jednako kao protiv Hajduka i tom našom igrom pokušati sve napraviti pa što bude. Ma to su najljepše utakmice, u kojima nema imperativa.

Hajduk je bio potpuno nadigran, je li tako bilo zbog odličnog Varaždina ili zbog slabe igre Splićana?

- Svakako to možemo protumačiti, nama je važno da smo dobro igrali, a iz susreta sa Slavenom izvukli smo pouku, to nije bio Varaždin kakav želimo. Hajduk, osim Livaje i vratara, nije dobro igrao iako je pobijedio. Nismo trebali izgubiti, zaslužili smo barem bod - napominje Vugrinec.

Kakvi su ciljevi Varaždina, ostanak u ligi ili nešto više?

- Primarni je cilj ostanak, držim da imamo dobru momčad i to možemo i očekivati.

Trener Varaždina rekao je da bi volio da Varaždin i protiv Dinama igra kao što je igrao protiv Hajduka, ali i da osvoji barem bod?

- Ja bih volio da igramo kao protiv Istre. I osvojimo bod. No, to je utakmica za publiku, bilo bi čudo da osvojimo bod, a senzacija da pobijedimo, ali Dinamo neće unaprijed upisati bodove. U Varaždinu nema favorita tko god došao, bilo je tako prije i bit će i ubuduće, tome učimo i klince u nogometnoj školi.

Plavi još nisu uigrani

Kakav Dinamo očekujete?

- Volio bih da bude kao protiv Ludogoreca, ali da ne pobijedi. Samo, Dinamo ima velik izbor igrača i najkvalitetnija je naša momčad, ali i Hajduk ima dobru momčad. Dinamo nam je velik motiv i neće plavima biti lako, pobjeđivali smo ih u povijesti. Možda budu umorni, možda bude i promjena u momčadi, a uz to još nisu potpuno uigrani jer je početak sezone, puno je rotacija i to je možda naša prilika.

Plavi igraju jako promjenljivo, no u HNL-u imaju puni učinak i postižu puno pogodaka, kako ih zaustaviti?

- Dinamo je u HNL-u dominatan, ali ponavljam da kod nas u Varaždinu nitko nije favorit. Pokazali smo da možemo igrati s Hajdukom, zašto ne bismo mogli i s Dinamom, razlike u kvaliteti nisu velike kao nekad. Jasno je da je Dinamo i danas favorit i sve osim tri boda za njega je neuspjeh, no mi ćemo igrati na pobjedu - zaključio je Davor Vugrinec.

Plavi će također nastojati svakako pobijediti i nastaviti uspješan niz, a možda budu i efikasni kao dosad, u tri utakmice postigli su 12 pogodaka.

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije