Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZADOVOLJAN

Legenda NFL-a kritizirala sportaše koji kleče

Patrick Mahomes has signed a 10-year deal, report says. It's the richest in NFL history
Foto: Tammy Ljungblad/Newscom/PIXSELL
28.07.2020.
u 18:38

"Ako ne možete poštovati ​​našu državnu himnu, gubite se iz zemlje. Tako se osjećam. Naravno, staromodan sam. Ali reći ću ono što osjećam," kazao je član Kuće slavnih američkog nogometa.

Poznati trener američkog nogometa Mike Ditka (80) koji je predvodio Chicago Bearse do njihovog jedinog Super Bowla, izazvao je niz burnih reakcija u SAD nakon što je oštro kritizirao sportaše koji kleče na američku himnu.

"Ako ne možete poštovati ​​našu državnu himnu, gubite se iz zemlje. Tako se osjećam. Naravno, staromodan sam. Ali reći ću ono što osjećam," kazao je član Kuće slavnih američkog nogometa.

"Mislim da postoji način na koji se prosvjeduje, a postoji način da ne protestirate. Ne protestirate protiv zastave i protiv ove zemlje koja vam je pružila priliku za život, baveći se sportom," dodao je u razgovoru za TZM Sports.

Početkom lipnja i quarterback New Orleansa Drew Brees je u razgovoru za Yahoo slično kazao.

"Nikada se neću složiti s onima koji ne poštuju zastavu Sjedinjenih Američkih Država," kazao je Brees. Njegov istup izazvao je brojne negativne komentare. Jedan od onih koji mu je odgovorio bio je slavni košarkaš LeBron James.

"Ti stvarno ne razumiješ zašto je Kap (Colin Kaepernick) kleknuo na koljeno? Čovječe, to nema baš nikakve veze s nepoštivanjem zastave ili američkih vojnika koji čuvaju našu zemlju," poručio je James na Twitteru.

Bivši napadač San Francisca 49ersa Colin Kaepernick prvi je put klečao tijekom himne 2016. godine u znak protesta protiv rasne nepravde i policijske brutalnosti.

Zbog toga su 49-ersi raskinuli ugovor s njim, a niti jedan ga klub potom nije želio angažirati. Kaepernick je potom tužio ligu, a prošle godine je ta tužba riješena nagodbom.

Klečanje na koljenu postalo je uobičajen prizor na demonstracijama nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda koji je preminuo 25. svibnja u Minneapolisu nakon što mu je bijeli policajac Derek Chauvin koljenom gnječio vrat više od osam minuta.

Ključne riječi
NFL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije