Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA PRVE HNL

Laljak ostaje predsjednik: Prvenstvo je regularno i završit će

'11.12.2011., Zagreb - Izvanredna sjednica skupstine Hrvatskog nogometnog saveza. Branko Laljak Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
25.01.2012.
u 14:58

Skupština Udruge Prve HNL odlučila je da izborna skupština bude na kraju sezone, a ne iduće godine kao što je trebalo.

Klubovi su zadovoljni gledanošću lige. Od TV prava zaradit će oko 12 milijuna kuna, dvostruko više nego sezonu prije.

U HNS-u održana je sjednica Skupštine Udruge Prve HNL. Na sastanku su sudjelovali predstavnici 15 klubova, a jedino Split nije poslao svoje izaslanike. Tom je prigodom jednoglasno izabran novi tajnik Udruge prvoligaša Josip Brezni, koji će na tome mjestu zamijeniti uhićenog Nevena Šprajcera. Raspravljalo se i o aktualnom stanju u domaćem nogometu, a zaključeno je da će Udruga podržati svaku akciju državnih tijela kojoj je cilj uklanjanje kriminala iz nogometa.

Na sjednici Skupštine odlučeno je da će se od HNS-a službenim putem tražiti deset posto neto dobiti od plasmana reprezentacije na Europsko prvenstvo, koja bi se kasnije koristila za pomoć u radu i financiranju klubova. Spomenuti iznos dijelile bi udruge prve i druge lige, i to u omjeru 70:30.

Predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak ostaje na čelu, a odlučeno je da će se u lipnju ove godine održati skupština na kojoj će biti izabran novi predsjednik. Ta je odluka zanimljiva zato što su izbori trebali biti tek 2013., ali Laljak nije želio podrobnije komentirati tu odluku.

- Prvenstvo će se odigrati do kraja i bit će regularno. Suspendirani klubovi, Šibenik i Varaždin, možda neće završiti ovogodišnje prvenstvo, ali po propisima HNL može završiti i s manje od 16 klubova. Udruga će učiniti sve da se to ne dogodi, ali ako će to biti neizbježno, završit ćemo prvenstvo na taj način - rekao je Laljak.

Za travanj je dogovoren seminar o financiranju klubova, a određen je i kalendar za sezonu 2012./2013. Liga će brojiti 12 klubova, igrat će se trokružno, a prvenstvo će početi 21. srpnja i trajat će do nedjelje, 26. svibnja 2013.

Ključne riječi

Komentara 3

TA
tariza
16:49 25.01.2012.

Sjasi kurta da uzjase murta.Djon obraz.

PI
piranha
08:08 26.01.2012.

Ljaljak je ŠPIJUN! Vi u HNS-u morate ga se hitno riješiti.Kakva podijela novca 70:30 posto I i II HNL.Šta je sa amaterskim športom III,IV i Županij-kim ligama.Nije valjda Ljaljkov Inter neki ozbiljan klub.On je na razini trećeligaša,ali Ljaljak hoće novac.Ljaljak pročitan si i vrijeme je da odeš.

MA
markymarke
23:25 26.01.2012.

E DA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije