Naslovnica Sport Ostali sportovi

Kupao se Ivica i na manje stupnjeva, nije to rizik

Na snijeg se Ivica Kostelić vratio pun pozitivne energije, s osjećajem kao da je pojeo okrepljujuću juhu, veli doktorica iz Termi Selce
15. veljače 2011. u 19:36 3 komentara 43 prikaza
Ivica Kostelić (1)
Foto: Terme Selce
Pogledajte galeriju 1/4

Mamina kuhinja, spavanje "do daske" i brčkanje u moru, tako je Ivica Kostelić proveo kratak godišnji odmor koji je sredinom veljače uspio dogovoriti kod poslodavca. Najbolji je radnik u svom poslu, mogao si je to priuštiti.

A da je fit potvrđuje i dr. Vlasta Brozičević koja je u Termama Selce bila zadužena za "resetiranje" njegova tijela.

– Bilo je važno da spava, šeće uz more i da se pravilno hrani, za što je, jasno, bila zadužena mama Marica. Prakticiramo to već godinama, baš u veljači – veli dr. Brozičević.

Večeri je, umjesto uz TV, provodio kod doktorice na tretmanu kakav primjenjuju menadžeri i oni koji se odvikavaju od pušenja (!).

– Osvježavali smo tijelo, ubrzavali metabolizam kako bi se riješio mliječne kiseline. Kada je otišao, osjećao je lakoću, bio je pun pozitivne energije. Usporedila bih taj osjećaj s onim kada pojedete okrepljujuću juhicu.

"Morski vuk" za kupanje u moru ne bira godišnje doba. Čim je na nekoliko dana pobjegao sa snijega, uskočio je u more u Novom Vinodolskom, bez obzira na to što ga je ispod površine dočekalo 12 stupnjeva. Koliko kupanje u veljači može narušiti zdravlje najboljeg skijaša svijeta?

– Ivica je profić, on nikada ne čini ništa u čemu nema iskustva, točno zna što može. Već se kupao i na nižim temperaturama i to nije bio nikakav rizik. Sam najbolje zna što može, po tome je poseban. Imat će snage do kraja sezone, u to nema sumnje, samo da nam ostane zdrav...

Šamšal se vraća kući u Rijeku

Ivica se za nastavak SP-a pripremao u Innerkremsu, a ostatak reprezentacije u utorak je imao dan odmora. Na Team Eventu, koji je na rasporedu u srijedu, naše boje branit će Tea Palić i Sofija Novoselić te Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki.

Dalibor Šamšal vraća se kući u Rijeku na odmor kako bi mu se stabilizirala trzajna ozljeda vrata, a tek će nakon toga na operaciju koljena.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • mitoxbekrija:

  Malo pametnije nego sa Janicom koju su skoro ubili, tata Ante i Pavlek.

 • -obrisani-:

  To Care! A sada im pokupe sve Globuse!

 • Avatar poljicanin
  poljicanin:

  Temperatura mora 12 stupnjeva,pa sto tu ima posebnoga ako se Ivica kupa u moru?Izgleda da se autor teksta Hebar i njegova topla braca samo kupaju ako je more iznad 25 stupnjeva....