Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI S INTEROM

Kulešević: Čak smo i s igračem manje bili bolji

Osijek - Inter
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
08.02.2020.
u 23:33

– Prvenstvo je dugo, a na muci se poznaju junaci. Imamo momčad koja može parirati svakome i biti bolja od svih u 1. HNL-u, pogotovo u Gradskom vrtu – poručio je trener Osijeka.

Iz perspektive rezultatskih očekivanja bod protiv Intera kiks je Osijeka, ali istodobno i nije loš s obzirom na to kako su čak 75 minuta bijelo-plavi igrali s igračem manje, a bili su i u rezultatskom minusu.

Sve zamisli Osijekova trenera Ivice Kuleševića pale su u vodu zbog Dmytra Lope. Ukrajinac je, naime, svoju momčad uvalio u veliku nevolju nakon što je u uvodnih 15 minuta utakmice uspio nepotrebno skupiti dva žuta kartona, prvi glupo, drugi još gluplje. Prva minuta nije ni istekla kada je nakon grubog starta na Postonjskom na tridesetak metara od vlastitih vrata prvi put požutio. Drugi, isključujući karton, uslijedio je vrlo brzo, a zaslužio ga je Lopa očitim simuliranjem i “lastavičjim letom” u protivničkom kaznenom prostoru. Ukrajincu je, inače, to bio jubilarni deseti žuti karton ove sezone.

Na muci se poznaju junaci

Situacija za Osijek iz loše je postala još gorom. U 30. minuti utakmice, zbog ozljede, travnjak je napustio Petar Bočkaj i na njega se više nije vraćao, ali dok su bijelo-plavi bili s devetoricom na terenu jer zamjena još nije bila obavljena, Inter je iskoristio dva igrača viška u polju i zabio za vodstvo. Srećom za domaćine, pojavio se najbolji strijelac lige Mirko Marić, koji je samo pet minuta kasnije utakmicu vratio u egal. Bio mu je to 16. prvenstveni pogodak ove sezone, kojim se učvrstio na čelu ljestvice najboljih golgetera 1. HNL-a.

U nastavku je Osijek i s desetoricom krenuo po preokret, međutim, ostao je napadački nedorečen, kao uostalom i Inter.

– Izvukli smo bodove. Utakmica je već u startu otišla u neočekivano krivom smjeru isključenjem Lope, a onda i ozljedom Bočkaja. Ali na kraju smo dobro izvukli utakmicu, bili čak i bolji s igračem manje – komentirao je nakon utakmice Kulešević.

Trener Osijeka nije krio kako je u uvodne dvije utakmice proljetnog dijela sezone očekivao šest, a ne tek dva osvojena boda.

– Prvenstvo je dugo, a na muci se poznaju junaci. Imamo momčad koja može parirati svakome i biti bolja od svih u 1. HNL-u, pogotovo u Gradskom vrtu – poručio je trener Osijeka.

Dolazio sam k obitelji Šuker

Velike Kuleševićeve riječi momčad će brzo morati potvrditi. Osijeku, naime, slijede tri derbija, protiv Dinama i Hajduka u Gradskom vrtu te Rijeke na Rujevici.

Interov trener Željko Petrović bio je suprotna raspoloženja iako je imao za čime žaliti.

– Da nam je netko prije utakmice ponudio bod, mi bismo ga uzeli, ali sada možemo žaliti za sva tri. Teško da će nam se ikad više pružiti ovakva prilika za pobjedu u Gradskom vrtu – komentirao je Petrović, kojeg su uspomene odvukle 30 godina u prošlost. Dolazak u Gradski vrt bio mu je prvi nakon gotovo 30 godina.

– Igrao sam ovdje puno utakmica i s Budućnosti i s Dinamom, često sam dolazio i k obitelji Šuker, koja je živjela nedaleko od stadiona.

Petrović je zasad na pravom putu, u dvije utakmice Inter je osvojio četiri boda, velika u borbi za prvoligaški opstanak.

– Ovaj nam bod puno znači i nadam se da ćemo nastaviti kako smo odigrali posljednje dvije utakmice – zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije