Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''PREMALO TRENINGA''

Kukoč: Bilo bi bolje da smo Slovence grizli kao Srbiju

Toni Kukoc
Antonio Bronic/PIXSELL
19.09.2010.
u 11:30

- Možda bi Perasović prošao bolje od Joke, ali nema jamstva. Premalo je 13 dana treninga - smatra Kukoč.

Mnogi su neovisni promatrači ustvrdili da je, od svega što mu je nedostajalo, izborniku Vrankoviću na košarkaškom SP-u najpotrebniji bio iskusan savjetnik. Vranković je htio da to bude Toni Kukoč, koji kaže:

Sljedeće ljeto? Vidjet ću...

– Znam da sam bio premalo pa sam na SP-u vidio i malo onoga što smo radili. Ne znam je li se to izgubilo zbog malog broja treninga i velikog broja putovanja i utakmica. Ako je točno da je bilo samo 13 dana za čisti trening i da se ostalo vrijeme potrošilo na turnire, putovanja i slobodne dane, to je premalo da bi se nešto uvelo u momčad koja se ne poznaje dobro. Sad sam uvjeren da bih s reprezentacijom morao biti barem mjesec dana da nešto igračima uđe u krv, da shvate poantu.

I Kukoča smo pitali nedostaje li Joki mentor.

– Nitko nije sjeo na klupu i odmah napravio čudo. Iskustvo treba steći, ono se ne nasljeđuje, već se stječe iz sezone u sezonu. Joki treba iskustva, on ima klupsko, ali reprezentativno je nešto drugo. Ako je izabran za izbornika, ne možeš ga poslije jednog prvenstva proglašavati lošim, treba mu dati podršku. Ako znaš o čemu se radi, onda mu u tim stvarima treba pomoći.

Ključno je pitanje hoće li Kukoč sljedeće ljeto odvojiti vrijeme za kompletan boravak s reprezentacijom?

– Ne znam to sada, no znam da je mojih sedam dana bilo premalo. Bilo tko da to bude, mora raditi cijelo vrijeme, a ne turistički kao ja. Hoću li biti uz Joku sljedeće ljeto, ovisit će o školskim obvezama moje djece, novopečenog studenta Marina i osmašice Stele.

Pitali smo ga i za ukupni dojam što su ga u Turskoj ostavili Jokini izabranici koje je pratio iz svog čikaškog doma.

Nedostaju nam osnove

– Gledao sam ih protiv Amerikanaca, malo protiv Slovenaca i Brazilaca. Protiv Srbije nisam, no znao sam kakva će to utakmica biti. Da su se tako napalili protiv Slovenaca, dobili bi ih i vjerojatno izborili četvrtfinale. Nismo netalentirani, no igračima nedostaju osnove o kojima razmišljaju kao o nečemu što nije važno, a to je prema mom iskustvu najvažnije. Možda bi Perasović za nijansu bolje prošao jer je vodio euroligašku Cibonu i neke reprezentativce, no ni to nije jamstvo. Vrlo je teško u 13 trenažnih dana sastaviti obranu i napad.

'Očekivao sam američki trijumf, Krzyzewski i Durant su predobri'

Kukoč kaže da je očekivao američki trijumf:

– Krzyzewski zna što radi, predobar je trener. Svi oni koji su se pokušavali nadigravati s njima loše su prošli. Jedino se Brazil suprotstavio jer je igrao intenzivno kao i Amerikanci. Ne čudim se ni Durantu jer riječ je o najboljem strijelcu NBA lige, koji je u doigravanju stvarao velike probleme prvacima Lakersima.

'Previše driblinga i premalo šuteva sa tri-četiri metra'

Koje su to osnove koje su nedostajale na SP-u?

– Mi smo nekad igrali nekompliciranu košarku, s puno dodavanja, utrčavanja, izmjenama pasova, igrom dva na dva i traženjem otvorenih igrača na drugoj strani. Nama se dvojka i trojka sklanjaju od razigravača da njemu otvore prostor za driblanje, umjesto da s njihovih pozicija krene napad. Pokušao sam visoke igrače upozoriti da premalo vježbaju šut s tri-četiri metra, a u toj se situaciji nađu često. Ostanu zatečeni jer su navikli da igraju blizu koša – kaže Kukoč.

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:35 20.09.2010.

Kukoč: Bilo bi bolje da smo Slovence grizli kao Srbiju ali očito je da bez mene, Rađe i Dražena Petroviča ovi novi to neznaju i ne uspjevaju napraviti..

CA
CastrumFF
12:40 19.09.2010.

Toni Kukoć - veliki košarkaš ali neobjektivan! 15 godina hrvatska košarkaška reprezentacija ije pobjedila Sloveniju. Svatko tko je pratio poslednju utakmicu zna, da ima Slovenija bolju ekipu. A toni, kao kaže, da Hrvatska nije igrala 100% kao što je igrala protiv Srba!? Ma ajde Toni, u ovoj izjavi nisi realan, niti fer !!!

OB
-obrisani-
11:37 19.09.2010.

kliknite na sljedeci link i pomozite gladnoj dijeci u africi[za nabavu hrane] http://adf.ly/6vY7 imajte srca i kopirajte ovo dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije