Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODSJETNIK NA RUDEŠ

Krznar će eksperimentirati na otvaranju sezone, a to u prošlosti nije ispadalo dobro

Uzvratna utakmica Valura i Dinama u 1. pretkolu Lige prvaku
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
16.07.2021.
u 10:30

- Imamo dobar spoj mladosti i iskustva, doveli smo dobre igrače. Trener sam koji želi stvarati, nisam trener koji bi samo dovodio igrače.

Dinamo kreće u obranu naslova državnog prvaka večerašnjom utakmicom (18.55 sati) protiv Slavena. U obranu kreće kao veliki favorit, ali može se očekivati da će i ove sezone, kao i prošle, HNL biti jako zanimljiva i neizvjesna.

Prije tri godine, negdje u ovo srpanjsko doba, Dinamo je u Maksimiru u drugom pretkolu Lige prvaka, u prvoj utakmici s 5:0 deklasirao izraelski Hapoel Beer Shevu. Nakon toga stiglo je prvo kolo HNL-a i u Maksimir je stigao Rudeš. No za taj susret tadašnji trener Dinama Nenad Bjelica iznenadio je – u odnosu na momčad koja je igrala protiv Hapoela promijenio je svih 11 igrača.

Bio je to presedan u našem prvoligaškom nogometu koji je naišao na kritike nekih stručnjaka, pa i medija. Jer, taj susret s Rudešom završio je 1:1 s tim da se Dinamo od poraza spasio u sudačkoj nadoknadi pogotkom Dine Perića. Za Dinamo su tada igrali: Šemper – Moharrami, Lešković, Perić, Lecjaks (koji sad igra u Omoniji, suparniku plavih u drugom pretkolu Lige prvaka) – Šunjić, Knežević – Fiolić, Majer, Šitum – Hodžić (još su ušli Menalo, Gavranović i Olmo).

Logično je da bude promjena

Ljutit je tada bio Bjelica na svoje igrače, pogotovu zbog pristupa u prvom poluvremenu.

Podsjetili smo na tu utakmicu Dinama i Rudeša jer bi se sada moglo dogoditi da današnji trener Damir Krznar povuče sličan, ako ne i isti potez kakav je povukao Bjelica. Plavi su sad prošli Valur u prvom pretkolu Lige prvaka s ukupnih 5:2, a već u utorak im dolazi ciparska Omonia u drugom pretkolu Lige prvaka. Ciprani su označeni kao neusporedivo jači suparnik od Valura i Krznar je najavio:

– Nama je sad u fokusu utakmica s Omonijom. Imamo utakmicu u prvenstvu sa Slaven Belupom i mogu reći da dio igrača koji su igrali na Islandu neće participirati u toj utakmici na otvaranju prvenstva – rekao je trener Dinama Damir Krznar.

13.07.2021., stadion Hlidarendi, Reykjavik, Island - Druga utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, Valur - GNK Dinamo. Arijan Ademi Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ima logike za promjene jer osim dvije utakmice s Valurom, plavi su imali i dug put s Islanda, neprospavanu noć. I Krznar, uostalom kao i Bjelica prije tri godine, ima priličan, čak i veći kadar igrača i da bi do kraja prijelaznog roka mogao odrediti koga će zadržati, a kome će još tražiti klub za posudbu. Iako će promjena biti zacijelo neće promijeniti baš sve.

Naravno da je riskantno promijeniti baš sve igrače, nisu ni 2018. čelnici kluba bili sretni s odlukom da zaigra svih 11 novih igrača jer plavi su tada izgubili dva boda. Nije tu momčad taj remi puno koštao u nastavku prvenstva, plavi su bez većih problema na kraju slavili, napravili su i odličan posao u Europi i taj pokus protiv Rudeša brzo je zaboravljen, Bjelica je i kasnije puno rotirao, igrale su drukčije momčadi u Europi u odnos na one u HNL-u, ali više se nije odlučivao za promjenu svih 11.

Dakle, ne vjerujemo da će Krznar promijeniti baš sve. Iako, kakav kadar ima, to mu ne bi bio nikakav problem, ima igrača ne za dvije nego za tri momčadi.

Ima igrača za tri momčadi

Očekuje se da Livaković neće braniti jer on se tek priključio treninzima nakon odmora, protiv Valura branio je Zagorac, sad bi u službenoj utakmici mogao debitirati Ivan Nevistić. Od igrača koji nisu igrali, ili su igrali jako malo na Islandu, mogli bismo vidjeti mnogo njih iz skupine: Ristovski, Šutalo, Perić, Štefulj, Franjić, Kastrati, Mišić, Menalo, Gavranović, Bulat, Špikić, Čop, Gojak... ne i Tolić koji ima kartone.

Prije tri godine Rudeš je bio prilična nepoznanica, momčad koju je tada vodio Ivan Matić skupljala se u hodu. Ni danas se o Slaven Belupu ne zna previše jer Koprivničani su promijenili trenera, Tomislava Stipića naslijedio je Dean Klafurić koji je dugo radio i u školi Dinama i tek će se vidjeti kakve ima ideje. Kostur momčadi ostao je na okupu, oni najiskusniji i dalje će imati važne uloge. Došlo je i puno novih igrača, dosta mladih je u prvoj momčadi.

– Imamo dobar spoj mladosti i iskustva, doveli smo dobre igrače. Trener sam koji želi stvarati, nisam trener koji bi samo dovodio igrače. U Slaven sam došao voditi momčad, pomoći u razvoju mladih igrača i to je moj primarni cilj. Naravno da bez rezultata to neće biti moguće i da je rezultat uvijek na prvome mjestu, ali mislim da imamo dobru perspektivu da to sve skupa ostvarimo – pričao je trener Slavena Belupa.

Kakva im je doista perspektiva, vidjet ćemo večeras.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije