Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVOG VIKENDA

Kreće atraktivna završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu

Foto: Vedran Tolić
1/3
22.06.2021.
u 14:55

Igrači iz Sjeverne Hrvatske su spremni!

Početak ljeta ove godine rezerviran je za mali nogomet. 26. i 27. lipnja na terenu Nogometnog Centra Zlatna lopta na zagrebačkom Žitnjaku održat će se završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu na kojem nastupaju najjače amaterske malonogometne ekipe iz cijele Hrvatske. A posebnu ljubav prema malom nogometu imaju igrači iz Sjeverne Hrvatske.

- Veselimo se ponovnom nastupu na završnici. Na zadnjem izdanju smo osvojili treće mjesto. Naš cilj je doći do polufinala i pokušati napraviti iskorak od prošlog puta, premda smo svjesni da neće biti lako jer nastupaju kvalitetne momčadi koje također ciljaju na sam vrh. Bit će sigurno odličnih utakmica i nijanse će odlučivati u finalnom danu - pojasnio je Ernest Malarić, vratar ekipe Štefan Kumrovec i jedan od hrvatskih reprezentativaca koji već ima iskustva igranja na Svjetskom prvenstvu.

- Naravno da bih htio ostati u ulozi reprezentativca. O tome će odlučiti novi izbornik Ostrman, a na meni je da se nametnem kroz utakmice koje nam slijede do Svjetskog prvenstva u Meksiku. Iskustvo na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Grčkoj je bilo predivno i svakome bih preporučio igranje za socca malonogometnu reprezentaciju - rekao je Malarić te dodao:

- Stvarno bih volio zaigrati u Meksiku, sama lokacija je vrlo atraktivna, i ono što je bitnije, htio bih napraviti značajniji rezultat od prethodnih godina gdje smo oba puta bili zaustavljeni u osmini finala jer malonogometna reprezentacija Hrvatske sigurno ima kvalitetu za više od toga.

Foto: Vedran Tolić

Na završnici će nastupiti i MNK Lovrečan, klub iz Varaždinske županije koja redovito uspješno nastupa po turnirima u Hrvatskoj i Sloveniji te organizira i kvalifikacijski turnir za završnicu Prvenstva Hrvatske.

- Od Prvenstva Hrvatske očekujemo barem prolazak skupine, s obzirom na to da dolazimo s vrlo mladom i ambicioznom ekipom koja svakoga u svakom trenutku može iznenaditi. To su igrači Županić, Lazar, Habijanić i Prikratki, sve od reda igrači u slovenskim ili hrvatskim nižim ligama - kazao je Neven Furjan, predsjednik MNK Lovrečan, koji je kao gledatelj prisustvovao prethodnom izdanju Svjetskog prvenstva u Grčkoj na otoku Kreti.

- Svjetsko prvenstvo u Grčkoj ispunilo je sva moja očekivanja. Odlična atmosfera na tribinama i odlični potezi igrača nikoga nisu ostavili ravnodušnim pa mogu reći da sam vrlo zadovoljan i organizacijom i našom ekipom - objasnio je Furjan te dodao:

- Socca mali nogomet kao sport povezuje prvenstveno amaterske igrače i ekipe što je vrlo bitno. Naravno, nadmetanja između ekipa uvijek su na maksimumu jer pobjednom na Prvenstvu Hrvatske odlazi se na Ligu prvaka, a to je svima cilj. Što se neka ekipa više probije, to je lakše dobiti sponzore, a što je više sponzora, time je i rad s ekipom puno lakši.

Malonogometni spektakl na zagrebačkom Žitnjaku pratit će i izbornik hrvatske reprezentacije Željko Ostrman, koji je već najavio kako će za iduću akciju reprezentacije konkurirati isključivo oni igrači koji nastupe na Prvenstvu Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije