Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio kritičarima

Kovač svima sasuo činjenice u lice: Svoje su čuli čak i čelnici Bayerna

Niko Kovač
Foto: DPA/Pixsell
1/5
15.03.2019.
u 19:00

- Taktika nam je bila identična kao protiv Borussije Mönchengladebach i Wolsburga, a tim smo momčadima zabili jedanaest pogodaka - primijetio je nekadašnji hrvatski izbornik

Niko Kovač odgovorio je kritičarima nakon 3:1 poraza od Liverpoola u srijedu u Münchenu kojim je završio nastup u osmini finala Lige prvaka. Hrvatskog je stratega najprije ispred kamera 'ogrebao' vlastiti napadač Robert Lewandowski, a među posljednjim generalima poslije bitke se oglasio i sam Jose Mourinho.

Lewandowski je Kovača prozvao zbog, po njegovu mišljenju, predefanzivne taktike, dok je Mourinho Bayernovu predstavo opisao žalosnom.

- Taktika nam je bila identična kao protiv Borussije Mönchengladebach i Wolsburga, a tim smo momčadima zabili jedanaest pogodaka. Točno je da Lewandowski nije imao podršku kakvu je trebao, ali treba i čestitati Liverpoolu. Mogu biti samo onoliko dobar koliko mi to suparnik dopusti - kazao je nekadašnji hrvatski izbornik, pa se u nastavku osvrnuo na Redse, odosno na platežnu moć elitnih engleskih klubova:

- Novac ne pobjeđuje uvijek, ali Jürgen Klopp je potrošio 500 milijuna eura u zadnje četiri godine. A mi kao prva momčad Bundeslige nismo toliko ulagali. 

I kada smo već na temi, ne smijemo se lagati. Nije slučajnost što su tri njemačka kluba ispala od tri engleska u osmini finala - istaknuo je Kovač i dodao:

- Zvijezdama je Premier liga naprosto primamljivija od Bundeslige. Ako taj jaz želimo nadoknaditi, mlade i talentirane igrače naprosto moramo privući dok je vrijeme - ustvrdio je Kovač

>>> Pogledajte što su trener Nenad Bjelica i Amer Gojak izjavili po povratku u Zagreb iz Lisabona



 

Komentara 38

ZA
ZAGREB
19:32 15.03.2019.

Bravo NIKO to je istina ne možes TRABANTOM pobijedit MERCEDESA

JM
jm98
19:54 15.03.2019.

Prije dolaska Kovača svoje talentirane igrače su poslali na posudbe a kupovali su olinjale starce. Guardiola je svojedobno rekao -ja mogu otići iz Bayerna,ali moj duh iz Bayerna neće otići. Zbog Guardiole iz Bayerna je otišao Schweinsteiger,Lahm,Kroosa su prodali Realu za 25 milijuna eura.Guardiola kao da je došao uništiti njemački nogomet. Ako se žele izvana igrači kupiti onda se moraju i platiti.Njemačka nema svoje trenere -sve stranci. Klopp je od Borusije napravio odličan klub,a sada i od Liverpoola to je njihov trener. Njemačka repka na SP-u je ispala iz skupine,u Ligi nacija zadnja u skupini i sad boje njemačkog nogometa brani Kovačev Eintracht.

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
20:57 15.03.2019.

Cudo sa ovakvim timom da je i do cetvrtfinala dogurao. Gospodo iz uprave, sta ste se stisli? Par ocvalih zvezda i osrednjih vodonosa ne moze biti konkurentno euroligaskim azdajama. Strah me da ce se kola slomiti na Niki, a covek nista nije kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije