Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK VELIKANA

Kolege se opraštaju od velikana: Volio bih da sam Senna, ali više sam poput Laude

Niki Lauda
Foto: Instagram/Screenshot
1/20
21.05.2019.
u 07:57

Otišao je naš voljeli Niki. Umro je mirno, u krugu obitelji. Bio nam je svima uzor, prekrasan suprug, otac i djed i jako će nam nedostajati, objavila je njegova obitelj.

Svjetsku sportsku javnost šokirala je vijest o smrti velikana Formule 1 Nikija Laude. Legendarni Austrijanac osvajao je titule 1975., 1977. i 1984. godine. 

Preminuo je osam mjeseci nakon transplantacije pluća, a tužnu je vijest objavila njegova obitelj. 

– Otišao je naš voljeli Niki. Umro je mirno, u krugu obitelji. Bio nam je svima uzor, prekrasan suprug, otac i djed i jako će nam nedostajati – objavila je njegova obitelj.

Niki Lauda
1/19

Nakon objave od Austrijanca su se krenuli opraštati i ljudi iz svijeta automoto svijeta. Mnogima je bio idol.

– Niki Lauda bio je čisti primjer kako se naporan rad isplati! Rekao je da ima sjajno dupe i mogao je osjetiti sve što je auto radio. Moj heroj. Volio bih da sam Senna, ali često mislim da sam rođen više kao Lauda! Hvala ti, Niki, na svemu što si dao sportu, tužan što si nas ostavio – objavio je Simon Pagenaud, vozač automobilističkih utrka i prvak IndyCara 2016. godine. Oprostili su se lijepom porukom i iz Formule 1. 

– Zauvijek u našim srcima, zauvijek besmrtan u našoj povijesti. Zajednica motosporta danas žali zbog gubitka prave legende – poručili su.

Mnogi su se prisjetili toga kako je Lauda ''pobijedio smrt'' nakon nesreće na stazi u Nürburgringu. Bio je teško ozlijeđen s višestrukim opeklinama. Imao je opekline trećeg stupnja i nagutao se dima. U bolnicu je stigao i svećenik, ali Lauda, ne samo da se oporavio već je 40 dana kasnije već bio u bolidu i opet se utrkivao.

– Priča o tome kako je pobijedio smrt nakon nesreće, a zatim se vratio u sport, znak je kakav je čovjek bio. Njegova borba da ovaj sport učini sigurnijim spasila je mnoge živote – glasila je jedna od poruka na Twitteru. 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar southman
southman
09:15 21.05.2019.

Bilo je to vrijeme kada je više ovisilo o vozaču nego o bolidu , zadnjih 20 godina je potpuno obrnuto ! Zbogom legendo !

AA
Aartur
09:03 21.05.2019.

Formulu 1 sam počeo pratiti 1982. kad se Niki Lauda vratio u McLaren. Prestao sam 1994. kad je poginuo Senna. Zlatno razdoblje tog sporta.

DU
Deleted user
09:30 21.05.2019.

Jedan od velikih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije