Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I danas boli Vukove

Kecmanova trica Ciboni najveći trenutak u povijesti ABA lige

Dušan Kecman
Foto: Reuters
1/2
26.05.2020.
u 17:19

Kecmanova trica sa svoje polovice za pobjedu sakupila je 58 posto glasova navijača

Trica Dušana Kecmana 0.6 sekundi prije kraja utakmice, kojom je Partizan u finalu ABA lige 2010. u Zagrebu pobijedio Cibonu 75:74, proglašena je najvećim trenutkom u povijesti regionalne lige u izboru navijača.

Kecmanova trica sa svoje polovice za pobjedu sakupila je 58 posto glasova navijača, dok je na drugome mjestu bivši play Crvene zvezde Marcus Williams koji je sakupio 42 posto glasova za seriju od 17 uzastopnih koševa protiv Partizana u polufinalu 2015. 

- Sjećam se, kao da je netko ugasio ton - kazao je Kecman nakon utakmice po kojoj ga i danas najviše pamte.

Podsjetimo, Partizan je osam sekundi prije kraja produžetka imao vodstvo 72:71 i dva slobodna bacanja, no Lawrence Roberts je promašio oba pokušaja.

Cibona je uhvatila loptu, a Bojan Bogdanović samo 0,6 sekundi prije kraja pogodio tricu za 74:72. Cijela dvorana i igrači Cibone krenuli su sa slavljem, ali onda je Kecman očajničkim šutem duboko iz svoje polovice donio pobjedu Partizanu i ušao u povijest.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
minolta
19:43 26.05.2020.

Bila je još jedna trica o kojoj se baš ne piše puno, to je trica Partizanu u Beogradu. nema ni njih od tad. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije